Pirmose rungtynėse „UV 2003“ žaidė su 2011/2012 metų pirmenybių nugalėtoja Minsko „Stella“ komanda. Startas bet kokiuose turnyruose dažnai būna sunkesnis nei tolimesnės kovos, tad nebuvo tai išimtis ir lietuviams. Minskiečiams tai jau buvo penktosios rungtynės čempionate ir jie nuo pat rungtynių pradžios pradėjo spausti vilniečius prie jų vartų.

Įvarčio neteko ilgai laukti - jį 3 min. pelnė „Stellos“ kapitonas Jevgenijus Boidakas. Dar po kelių minučių kojos traumą patyrė ir kuriam laikui iš rungtynių iškrito „UV 2003“ puolėjas Jurijus Kondratovičius, kurio gebėjimo mušti įvarčius šiose rungtynėse vilniečiams labai pritrūko.

Sužaidus 16 min. rezultatas jau buvo 3:0 šeimininkų naudai. Lietuviai stengėsi žaisti kontratakuodami, bet patikimas varžovų vartininko žaidimas ir pačių neišnaudotos kelios realios progos pelnyti pirmą įvartį neleido pakeisti rungtynių rezultato. Visgi individualios Eimanto Rudžio pastangos 19 rungtynių minutę davė savo vaisių – rezultatas tapo 1:3. Toks rezultatas išsilaikė neilgai - paskutinėmis kėlinuko sekundėmis varžovai pelnė dar vieną įvartį, taip susigrąžindami turėtą saugią trijų įvarčių persvarą.

Antroje rungtynių dalyje lietuviai jau konstruktyviau rengė atakas, žaidė ramiau ir labiau pasitikėdami savo jėgomis. Pakreipti rungtynių eigą ir rezultatą sau palankia linkme „vienuoliams“ nepavyko, bet skirtumą jie sumažino iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei 1 minutei, išnaudoję turėtą kiekybinę persvarą aikštelėje, kai vienas iš varžovų buvo nubaustas 2 min. bauda. Įvartį pelnė Martynas Samulevičius. Galutinis rungtynių rezultatas – 2:4 (1:4, 1:0).

Antrose rungtynėse mūsų žaidėjų laukė visada galingai žaidžianti Minsko „Dinamit“ komanda. „UV 2003“ ir vėl nuo pat rungtynių pradžios teko vytis priešininkus. 4 min. pirmi praleidę įvartį vėliau vilniečiai spurtavo ir sužaidus 10 minučių jau pirmavo 3:1. Komandai labai svari paspirtis buvo traumuoto puolėjo J. Kondratovičiaus sugrįžimas į rungtynes. Jurijus, nors ir kęsdamas traumuotos kojos skausmą, labai suaktyvino komandos puolimą. Jo pelnyti du pirmi įvarčiai leido komandai atsitiesti ir rimtai grasinti varžovų vartams. Iki pertraukos dar vienas, jau trečias, J. Kondratovičiaus ir Martyno Samulevičiaus įvarčiai leido išlaikyti trapią persvarą - 4:3. Tiesa, ji galėjo būti ir didesnė – realios galimybės neišnaudojo Martynas, nepergudravęs vartininko atliekant paskirtą baudos smūgį.

Antroje susitikimo dalyje komandos ir toliau aktyviai bandė pelnyti įvarčių, bet tai pavyko tik vieną kartą ir tai padarė „Dinamit“ iki rungtynių pabaigos likus 5 minutėms. Per likusį laiką komandoms jau pritrūko ir sėkmės, ir fizinių jėgų pakeisti esančią pusiausvyrą rungtynių rezultate. Kovingos lygiosios 4:4 (4:3, 0:1) ir pirmi vilniečių taškai turnyre.

Kiti tą pačią dieną vykę susitikimai baigėsi taip:

„Vendetta“ (Minskas) – „Partizan“ (Minskas) 4:1 (2:1,2:0)

„Stoličnyje Drakony“ (Minskas) – „Legion“(Minskas) 6:4 (1:1, 5:3).

Kita vilniečių išvyka į Minską bus gruodžio 15 d., kur vėl lauks viena iš čempionato lyderių Minsko „Vendetta“ bei apatinėje turnyro lentelės dalyje esantis Minsko „Partizanas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją