Antras finalo rungtynes namuose žaidę „Šviesos“ rankininkai prieš „Dragūną“ iškovojo įtikinamą pergalę 30:21 (16:9) ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0. Šeimininkai klaipėdiečius pribloškė jau pačioje rungtynių pradžioje, kai išsiveržė į priekį 8:1 ir tokią persvarą išlaikė iki pirmo kėlinio pabaigos. Po pertraukos „Dragūnui“ pavyko sumažinti atsilikimą iki keturių įvarčių 16:20, tačiau tai buvo mažiausia „Šviesos“ persvara antrame kėlinyje ir vilniečiai negrįžtamai nutolo.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė po 5 įvarčius pelnę Eimantas Sinkevičius ir Karolis Bliuvas, po 4 įvarčius prie pergalės pridėjo Tadas Rasakevičius ir Mantas Urvikis. Uostamiesčio komandai po 4 įvarčius surinko Tomas Drakšas, Gytis Šmantauskas ir ukrainietis Ighoris Odinokovas.

„Pergalę lėmė mūsų patirtis. Mūsų komanda finale žaidžia jau penktą kartą iš eilės. Tuo tarpu varžovų jauna komanda tokių finalų dar nėra patyrusi. Nors „Dragūnas“ žaidžia labai drausmingai ir kovingai, bet patirties trūkumas jiems kiša koją. O mes stengiamės tai išnaudoti. Didelį darbą padarėme laimėdami pirmas rungtynes išvykoje ir perimdami aikštelės pranašumą. Labai norėjome laimėti namuose, kad to pranašumo neprarastume. Vyrams noriu padėkoti už įsiklausymą į trenerio nurodymus ir už atsidavimą aikštelėje. Taip ir turi žaisti čempionai“, – tvirtino „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

„Prametus tiek metimų negali laimėti rungtynių prieš bet kokią komandą. O čia žaidėm su čempionais. Pralaimėjome rungtynes per pirmas dešimt minučių. Atsiliekant 1:8 yra be galo sunku atsitiesti. Aiškinsimės ir analizuosime kodėl taip įvyko. Trūksta patirties mūsų jaunai komandai. Pagrindiniams žaidėjams jau jaučiasi ir fizinis nuovargis, nes visą sezoną didžiausias krūvis teko 7-8 rankininkams. Bet ginklų dar nesudedam ir namuose duosime kovą. Mums dabar jau nėra ko prarasti ir namuose kausimės iš paskutiniųjų. Reiks, tai kąsime varžovams ir į achilą“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Trečios finalo serijos rungtynės vyks šeštadienį Klaipėdoje. „Dragūno“ treneris namuose tikisi panašaus sirgalių palaikymo, kokio varžovai sulaukė Vilniuje. Be gausaus sirgalių būrio, „Šviesos“ rankininkus salėje palaikė ir Lietuvos čempionai Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.

„Fanai šį sezoną tikrai yra aštuntas mūsų žaidėjas aikštelėje. Atmosfera salėje yra pasakiška. Tai labai užveda žaidėjus ir padeda lemiamais momentais ne tik tada, kai reikia pasiekti persilaužimą, bet ir sunkiais momentais, kai reikia atlaikyti varžovų spaudimą. Džiugu, kad rungtynėse apsilankė „Žalgirio“ futbolininkai, treneriai ir klubo vadovė. Jie patys išbandė rankinį ir tikiuosi pamėgs mūsų sportą. Smagu, kad Vilniaus sportas vienijasi lemiamoms kovoms“, – palaikymu džiaugėsi „Šviesos“ treneris.

Kovoje dėl bronzos prireiks lemiamų rungtynių

Kovoje dėl bronzos medalių serijos iki dviejų pergalių rezultatas tapo lygus 1:1. Kauno „Granito-Kario“ rankininkai namuose 34:30 (19:11) nugalėjo Alytaus „Varsą-Stronglasą“ ir atsirevanšavo už pralaimėjimą svečiuose.

Nugalėtojams 10 įvarčių pelnė Modestas Štarolis, 7 – Matas Jurkevičius, 6 – Manvydas Lazauskas. Alytaus komandai Arminas Stankūnas surinko 8 įvarčius, po 6 įvarčius įmetė Simonas Babarskas ir Vilius Juozaitis.

„Po rungtynių vyrams rūbinėje pasakiau, kad vaizdas aikštelėje pagaliau buvo toks, kokio prašiau visą šį sezoną. Gerai dirbome tiek gynyboje, tiek puolime, buvo geras sprendimų priėmimas, gelbėjo vartininkai ir gali vardinti dar nemažai gerų dalykų. Pirmą kėlinį praktiškai prasėdėjau ant suolo, nes neturėjau ką veikti ir ką koreguoti, – po pergalės geros nuotaikos nestokojo „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas. – Jautėsi vyrų užtikrintumas, ko nebuvo pirmose rungtynėse. Rungtynių pabaigoje Alytuje pradėjome žiūrėti vienas į kitą ir ieškoti kas gali išspręsti rungtynių baigtį. O šiandien visi žinojo kas ką daro ir kaip turi būti užbaigta ataka. Džiugina toks žaidimas ir labai viliuosi, kad tokį ritmą ir nusiteikimą išlaikysime iki lemiamų rungtynių.“

„Varžovai pelnytai laimėjo. Jie žaidė daug geriau negu pirmose rungtynėse, o mums nepavyko pagerinti žaidimo. Pirmame kėlinyje mums niekas nesisekė – nei apsiginti, nei susimesti savo metimų. Po pertraukos susitvarkėme gynybą, bet koją ir toliau kišo progų realizacija, – sakė „Varsos-Stronglaso“ Egidijus Petkevičius. – Dėl traumų netekus kelių pagrindinių žaidėjų, sezono pabaigoje pradėjo ryškėti ir nuovargis. Turėjome įtemptą pusfinalį su „Šviesa“ ir kai rotacijoje turime tik 7-8 žaidėjus, nori nenori, bet nuovargis ima viršų. Lemiamas rungtynes žaisime namuose ir manau, kad daug ką lems psichologija. Kaip žaidėjai nusiteiks rungtynėms, kas geriau susitvarkys su jauduliu, kas turės daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, tas ir laimės.“

Lemiamos rungtynėse dėl bronzos vyks šeštadienį Alytuje.