Lukiškių aikštę ir aikštyną šalia Baltojo tilto iškart užplūdo gausybė sportiškai nusiteikusių žmonių. Beveik 50 įvairių organizacijų, įstaigų, sporto mokyklų ne tik pristatė savo teikiamas paslaugas bei užsiėmimus, bet ir suteikė galimybė išbandyti įvairias atrakcijas, siūlė pasportuoti, pabendrauti ir praktiškai kiekvieną norintį įkvėpė meile sportui.

Ledo ritulininkus žaisti kvietė ilgametis Lietuvos rinktinės narys Šarūnas Kuliešius bei žinomas dainų kūrėjas DJ Mamania. Irklavimo federacijos palapinę aplankė olimpinis prizininkas Saulius Ritter. Netrūko ir kitų žinomų veidų.

Apšilti ir pajudėti žmones privertė didelis Zumba vakarėlis su žaviosiomis „LOUD and FIT“ merginomis. Vėliau greta scenos estafetę perėmė linksmasis CRAZYFRENCH, kurio nenuilstama energija žavėjosi ir paprasti praeiviai.

Na o pagrindinėje Lukiškių aikštės erdvėje visą vakarą vyko Lietuvos gatvės gimnastikos čempionatas. Daugybė žiūrovų tribūnose susižavėję stebėjo vieną už kitą įspūdingesnius gimnastų pasirodymus.

Čempiono titulą po gražios kovos apgynė Titas Janavičius.

T. Janavičius po varžybų pabrėžė, kad gatvės gimnastika yra nuostabus sportas, kuris leidžia ne tik atlikti efektingus pasirodymus, bet ir atrodyti patraukliai. „Sportuojant po tris valandas kas antrą dieną, galiu sau valgyti ką noriu, mano svoris nekinta jau apie trejus metus“, - šypsojosi T. Janavičius.

Ypač populiarios pirmą dieną buvo Vilniaus sporto festivalyje dar nematytos sporto šakos. Iki pat sutemų jaunimas ir ne tik aktyvia žaidė JAV sparčiausiai populiarėjantį pikelbolo žaidimą, futbolo mėgėjai bandė perprasti stalo tenisą primenantį tekbolo ypatybes, o „Bebro kelias“ supažindino žmones su ekstremaliu bėgimu per kliūtis.

VšĮ „Active Vilnius“ organizuojama didžiule sporto šventė Vilniuje, vykstanti kartu su „Sostinės dienomis“, tęsis ir šeštadienį bei sekmadienį.

Šeštadienį Lukiškių aikštę visą dieną drebins grandiozinis funkcinio fitneso turnyras „Lithuanian Fitness Challenge“. Čia sportininkai varžysis penkiose sudėtingose ir skirtingose rungtyse, o nugalėtojai paaiškės apie 20.30 val.

17.30 val. šio renginio metu galiūnas Karolis Aleksandravičius sieks naujo Lietuvos rekordo Apolono ašies atkėlimo rungtyje. Šalies rekordas šiuo metu siekia 415 kg. Jis užfiksuotas 2020 metais.

Tuo tarpu aikštyne prie Baltojo tilto vyks „OlyBet Open Beach Cup“ paplūdimio tinklinio turnyras, kuriame dalyvauja visos stipriausios Lietuvos poros, tarp jų ir Europos pirmenybėse neseniai startavusios Monika Paulikienė ir Erika Kliokmanaitė bei Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė.

Didžiulę trijų dienų sporto šventę Vilniuje vainikuos lauko kino seansas šalia Baltojo tilto. Nuo 14 val. žiūrovai galės nemokamai išvysti net keturis didžiulio populiarumo ir pripažinimo susilaukusius filmus – „Už laisvę bėgti“, „Olga“, „Rūta“ ir „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“. Po kiekvieno filmo lauks diskusijos su žinomais sportininkais.