Šiemet jaunieji atletai kovojo dėl 33 medalių komplektų – būtent tiek yra svorių kategorijų trijose amžiaus grupėse. Kone trečdalį čempionų titulų iškovojo Lietuvos imtynininkai – jiems atiteko 12 aukščiausios vertės apdovanojimų.

„Orų prognozės skleidėjai mus gąsdino lietumi, škvalu ir griaustiniu. Rimtai ruošėmės planui „B“ – varžybų perkėlimui į patalpas, bet žinojome, jog beveik visi svečiai atvyko varžytis ne konservų skardinėse, o šventinėje aplinkoje po atviru dangum. Ryžomės rizikai ir tai pasiteisino antrus metus paeiliui. Pernai buvo žadėta vos ne minusinė temperatūra, bet galiausiai švietė jauki šilta saulutė, – apie kasmetinius rūpesčius rengiantis turnyrui pasakojo varžybų sumanytojas ir organizatorius Valdas Malinauskas. – Matyt Aukščiausią jėgą teks įtraukti į rėmėjų sąrašą“.

Organizatoriai džiaugėsi, kad miesto valdžia, Kūno kultūros ir sporto departamentas bei įmonių vadovai patikėjo įdirbiu ir ryžosi prisidėti prie originalaus sumanymo įgyvendinimo.

„Tai jau tapo tradiciniu renginiu. Visi socialiniai tinklai ošia nuo nuotraukų gausos. Pastebėjau, kad turistus lydintys gidai savo grupes veda arčiau imtynių kilimų, o užsieniečiai traukia mobiliuosius bei fotoaparatus ir pyškina be atvangos. Imtynių sporte esu vos ne nuo gimimo, teko aplankyti šimtus varžybų įvairiose valstybėse, bet tokio renginio nesu matęs. Na, vieną kilimą parodomosioms varžyboms gal ir patiesia kokios nors šventės metu, tačiau 4 kilimai sostinės senamiestyje, tai jau rimta. Labai rimta. Tai didžiulė reklama Vilniui“, – emocingai kalbėjo olimpietis, daugkartinis šalies imtynių čempionas ir rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją