Bėgikai skundėsi, kad ne visiems užteko vandens dvejuose specialiuose punktuose. Pritrūkę organizatorių parūpinto geriamo vandens, bėgikai gaivinosi fontanuose, kavinių ir restoranų darbuotojai jiems nešė vandenį ąsočiuose, Užupyje žmonės ant šaligatvio statė dubenis su vandeniu, bet vis tiek bėgikai teigė negalėję numalšinti troškulio.

„Man vandens neužteko. Galėjo būti daugiau punktų. Antrą ratą aplink senamiestį bėgant jau buvo tušti vandens punktai, o čia, prie finišo, vandens pilna“, – kalbėjo pusę maratono įveikęs bėgikas dar pasiskundęs, kad negavo sausainiukų po finišo.

Tuo tarpu medikai, turėję gaivinti septynis bėgikus, kalbėjo, kad vandens buvo pakankamai, tiesiog dalyviai neapskaičiuoja savo jėgų ir nesirūpina savo sveikata.

„Grotuvo ausines visi prisimena įsikišti į ausis, bet kepurių užsidėti – ne. Žmonės be jų perkaista ir išsenka iki nualpimo. Septynis tokius jau turėjome šiandien“, – kalbėjo vienas greitosios medicinos pagalbos medikų.

Iki pietų gan ramiai kalbėję medikai persimainė vos prasidėjus didžiausiai kaitrai.

„Septyni? Kokie dar septyni? Greičiau dvidešimt septyni, bet nežinau, nebeskaičiuojam. Neužtenka greitųjų. Griūva žmonės, nespėjam važiuoti“, – sakė kitas medikas.

Trys greitosios pagalbos automobiliai, budėję prie starto-finišo linijos, medikų teigimu buvo nepakankamos pajėgos.

Kiek buvo vandens – sunku apskaičiuoti. 0,75 butelių su vandeniu išvakarėse buvo 10 000. Prasidėjus varžyboms juos vežė papildomai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)