Miesto vicemeras Jonas Pinskus apdovanojo Europos irklavimo čempionate, dviviečių porinių valčių moterų klasėje aukso medalį su kolege Donata Vištartaite, iškovojusią Mildą Valčiukaitę bei vyrų klasėje analogiškose varžybose antrą vietą užėmusį ir sidabro medalį iškovojusį Saulių Ritterį, kuris plaukė su Rolandu Maščinsku.

J. Pinskus pasidžiaugė, kad tokiomis sporto sąlygomis, kurios yra suteikiamos Lietuvoje, pavyksta pasiekti tokius rezultatus. Jis žadėjo, kad bus stengiamasi šias sąlygas pagerinti.

Taip pat apdovanoti gegužės 18-19 dienomis vykusio Europos sambo čempionato prizininkai – aukso medalį, svorio kategorijoje iki 68 kg, pelnęs Sergejus Grečicho bei Viktoras Tomaševičius, kuris iškovojo bronzą svorio kategorijoje iki 74 kg. Šis sportininkas į pagerbimą atvykti negalėjo.

Taip pat apdovanota Karina Bičkutė, moterų kategorijoje iki 80 kg laimėjusi sidabro medalį.

Be sportininkų, pagerbti ir jų treneriai – irklavimo treneriai Tomas Valčiukas, Vytautas Milius bei sambo čempionato prizininkų treneriai Eduardas Rudas, Ričardas Piepolius, Stasys Bazys, Eugenijus Kriskoviecas ir Algirdas Šulinskas.

Atskira padėka išreikšta ir Lietuvos irklavimo ir Vilniaus miesto sambo imtynių federacijoms bei Sandriui Survilai, už bendradarbiavimą skatinant sporto plėtrą.