E. Čivilis du ratus, t. y., 48 kilometrus, numynė per 1 val. 43 min. 25 sek. Antras atvažiavo „TopTeamSpecialized“ atstovas Edgaras Kovaliovas (1 val. 44 min. 53 sek.), o trečias buvo „Velomanijos“ narys Andrejus Dolgovas (1 val. 44 min. 55 sek.).

Pasak VS18 (vyrų sporto nuo 18 metų amžiaus) grupės nugalėtojo, varžybų trasa, kurios pagrindine ašimi tapo Neries upė su savo krantinėmis, buvo iš tiesų įsimenanti.

„Iš tiesų trasa yra tikrai įspūdinga vien dėl to, kad ji veda miesto centrinėmis gatvėmis ir labai įdomiu šlaitu Karoliniškėse, kuris dar niekada nebuvo išnaudotas dviračių varžyboms. Jis yra tikrai techniškas ir labai sudėtingas“, - tvirtino E. Čivilis.

MS (moterų sporto) grupėje pergalę pasiekė komandos „Sietyno SM – Focus“ atstovė Tatjana Kaliakina, numynusi du ratus per 1 val. 48 min. 55 sek. Antrą vietą MS grupėje užėmė Kristina Banevičiūtė iš „Focus Vilnius“ (1 val. 59 min. 20 sek.), o trečią - Vaida Reinartaitė iš „OK Fortūna“ (2 val. 07 min. 39 sek.).

„Trasa buvo įdomi – daug kalniukų, daug nusileidimų“, - įspūdžius pasakojo geriausia varžybų dviratininkė.

Pasak T. Kaliakinos, tokio tipo varžybos, kuriose gali dalyvauti ne tik dviračių entuziastai, bet net ir maži vaikai, yra labai naudingos, nes leidžia šeimoms kartu praleisti laisvalaikį, pasidalinti dalyvavimo įspūdžiais. Anot dviratininkės, tokių lenktynių reiktų ir daugiau.

VS40 (vyrų sporto nuo 40 metų) grupėje nugalėjo Ramūnas Kuklys (1 val. 47 min.), antras atmynė Renatas Motuzas iš „TopTeamSpecialized“ (1 val. 48 min. 49 sek.), trečias – Raimundas Kalina iš „Focus Vilnius“ (1 val. 52 min. 54 sek.).

Tarp įmonių triumfavo „Krasto Auto“ komanda, antra buvo „Swedbank“ ekipa, o trečia – „Danske banko“ komanda.

Pasak kolegas subūrusio „Swedbank“ informacinių technologijų inžinieriaus Justino Jurkonio, tokios varžybos yra geras būdas suburti kartu bendradarbius, išsakyti savo poziciją apie sveiką gyvenseną

„Idėja rengti įmonių varžybas yra labai gera, nes tai vienija mus, parodo kitiems, kad mes esame vieningi, galime už save kovoti ir reprezentuoti įmonę“, - tvirtino beveik 20 kolegų subūręs J. Jurkonis.

Tarp vieną ratą mynusiųjų vyrų geriausiai pasirodė Marius Kasperavičius iš „Sporto Gamos“ (51 min.), moterų – Rūta Banytė (1 val. 5 min.). Vaikų rato nugalėtoju tapo Lukas Žukauskas iš Anykščių komandos „Vėtrungė“ (2 min. 42 sek.).

Dalyviai startavo ir finišavo vienoje aktyviausių sostinės erdvių – ant pačio Neries upės kranto prie Baltojo tilto. Trasa jungė 3 žaliąsias Vilniaus zonas: Kalnų, Vingio ir Karoliniškių parkus.

Varžybų metu dviratininkai mynė per dvi sostinės aukštumas: Televizijos bokšto ir Trijų kryžių kalno. Taip pat dalyviai pralėkė pačia Vilniaus širdimi: Katedra ir Gedimino prospektu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)