Apie naujos trasos pokyčius papasakojo VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis, o iš profesionalaus sportininko pusės į ją pažvelgė praėjusiais metais sostinėje pusės maratono distancijoje triumfavusi Diana Lobačevskė.

„Pagrindiniai trasos elementai, tokie kaip bėgimas Vilniaus senamiesčiu, Neries pakrante ir Vingio parku, išliko. Skirtingose trasos pusėse išliko ir dvi žavios įkalnės, reikalaujančios jėgų, specialaus pasiruošimo bei žinių, kaip jas įveikti. Tačiau lyginant su praėjusių metų trasa, turime porą pakitimų: iš Vingio parko maratono ir pusmaratonio dalyviai išbėgs Geležinio vilko gatve naujuoju pėsčiųjų ir dviratininkų taku bei galės išbandyti visos palei Nerį besitęsiančios Goštauto gatvės asfaltą,“- pagrindinius trasos pakeitimus komentuoja D. Mikulis.

Vilnietė bėgikė D. Lobačevskė teigia, kad profesionaliam bėgikui trasa nėra pati lengviausia ar greičiausia, bet tiems, kurie bus gerai pasiruošę, kalniukai netrukdys. Vis dėl to sportininkė akcentuoja ne trasos sunkumą, o žavumą.

„Man labiausiai „Danske Bank Vilniaus maratono“ trasoje patinka du dalykai. Pirma – ji eina Vingio parku, kuris yra mano antrieji namai. Antra – trasos dalis miesto centre. Bėgti senamiesčio trinkelėmis nėra labai patogu, tačiau žmonių palaikymas viską atperka. Bėgant palei upę žiūrovų mažiau, ten nedaug ir palaikymo, todėl jaučiasi sunkumas. O kai bėgi miestu, dėl palaikymo pamiršti tiek įveiktas įkalnes, tiek nuovargį. Praėjusiais metais net asmeninį rezultatą čia pagerinau,“ - šypsosi D. Lobačevskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)