Ketvirtadienio rytą, pasak VšĮ „Tarptautinio maratono“ direktoriaus Dariaus Mikulio užsiregistravusių dalyvių buvo 11 866. Tai jau ženkliai daugiau nei praėjusiais metais. D. Mikulis tikisi, kad bus pasiektas ir užsibrėžtas organizatorių tikslas – 13 tūkst. dalyvių.

„Vien per praėjusią parą užsiregistravo 1,5 tūkst. dalyvių. Registracija aktyvėja paskutinėmis dienomis, tai prideda įtampos, bet turime patirties ir manau nenuvilsime visų dalyvių, kad ir kiek jų bus. Bėgikų skaičius labiausiai išaugo pusės maratono distancijoje. Visą maratoną bėgs daugiau nei tūkstantis žmonių – tai atrodė nerealu Lietuvai“, – situaciją komentuoja D. Mikulis.

Be rekordinio dalyvių skaičiaus „Danske Bank Vilniaus maratono“ rengėjams pavyko surinkti ir didžiausią varžybų biudžetą – jis sieks 600 tūkst. litų. Pasak D. Mikulio toks renginys be visų rėmėjų, Vilniaus miesto savivaldybės ir policijos pagalbos įvykti negalėtų.

Dar viena naujiena maratone – nugalėtojų medaliai. Jie buvo gaminami Pietų Afrikoje įsikūrusiose įmonėje, kuri medalius gamina didžiausiems pasaulio maratonams – Niujorko, Londono ir kiti.

Pagrindinio maratono rėmėjo, banko „Danske Bank“ generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas pasidžiaugė, kad bėgimo idėja Lietuvoje vis labiau populiarėja.

„Bėgimas – demokratiška sporto šaka, mes skatiname žmones sveikai gyventi, ugdyti save ir nuosekliai siekti savo tikslo. Tikiuosi, kad bėgimo idėja Lietuvoje toliau bręs ir bus prieinama didesnei žmonių grupei“, – kalbėjo G. Galvanauskas.

Maratone dalyvaus ir viena geriausia šalies bėgikė Rasa Drazdauskaitė. Ji bėgs pusės maratono trasą.

„Labai smagu, kad turime tokią gražią šventę ir kad žmonės pradeda rūpintis sveikata. Bėgsiu pusę maratono, nes neseniai įveikiau visą. Trasa nebus lengva, bus įkalnių ir nuokalnių, senamiesčio gatvių nelygumų. Reikia tinkamai paskirstyti jėgas. Mano tikslas – nugalėti. Į laiką nesikoncentruosiu“, – kalba ji.

Į laiką koncentruosis kitas maratono dalyvis – Etiopijos bėgikas Teklu Geto. Jis žada pagerinti 42 km 195 m trasos rekordą. Iki šiol geriausias „Danske Bank Vilniaus maratono“ rezultatas priklauso Kenijos bėgikui Richardui Rotichui, kuris 2007 metais distanciją įveikė per 2 val. 21 min. 15 sek. T. Geto asmeninis rekordas yra 2 val. 13 min. 46 sek.

„Jis atvažiuoja pagerinti rekordo. Aišku, mūsų trasa nėra lygi, su įkalnėmis, todėl gali būt sunku. Bet tikimės, kad rekordas bus pagerintas“, – viliasi D. Mikulis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)