„Bėgimo maratoną paįvairins profesionalų šuolių į aukštį varžybos skvere priešais Katedros aikštę, mamytės su vežimėliuose gulinčiais mažiausiais maratono dalyviais apsuks simbolinį 1 km lenktynių ratą, o pavyzdį tam parodys garsi Lietuvos vidutinių nuotolių bėgikė Irina Krakoviak su sūneliu, Neries krantinėje vyks žvejų varžybos“, – apie renginius pasakojo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovas Henrikas Pesliakas.

„Dviejų dienų renginiai Vilniuje bus turiningesni negu anksčiau. Pirmą dieną bus surengta lengvosios atletikos inventoriaus paroda, vaikai, moksleiviai, riedutininkai ir įmonių darbuotojai dalyvaus estafetėse ir įvairiuose žaidimuose. Įspūdinga rungtis turėtų būti sprintas su aukštakulniais, kuriam gali dalyvauti ir vyrai“, – teigė VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Evaldas Martinka.

Antrą dieną vilniečiai ir sostinės svečiai galės dalyvauti ir stebėti įvairių nuotolių bėgimo varžybas.

„Bus didysis maratonas (42,195 km), pusmaratonis (21,097 km) ir mažasis maratonas (4,2 km). Užsiregistravo apie 200 bėgikų iš užsienio, daugiausiai bus lenkų – 60. Bus bėgikų ir iš Etiopijos. Poškų šeima iš Klaipėdos apskrities į maratoną deleguoja 16 žmonių, dar didesnę „šeimą“ – visą komandą – į maratoną atsiunčia Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubas“, – dalyvius vardino E. Martinka.

„Kiekvienas bėgimas mėgėjams – tai šventė, o profesionalams – varžybos. Aš atstovauju mėgėjams ir mes prieš profesionalus visada laimime skaičiumi, o ne rezultatais, – pabrėžė vienas vyriausių maratono dalyvių 69-erių metų amžiaus Dailės akademijos profesorius Jonas Gudmonas. – Maratonas – tai savęs patikrinimas, o su menu jį sieja estetinis jausmas bei kūrybiškumas“.

Vienas jauniausių Vilniaus maratono bėgikų bus 7-erių metų Tomas – Atlantos olimpiečio Dainiaus Virbicko ir vienos garsiausių šalies krepšininkių Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės sūnus.

„Pernai sūnus bėgo su mama bei būriu giminaičių ir darė tai labai noriai. Šiais metais mama bus užimta, todėl su Tomu bėgsiu aš“, – už abu šeimos narius kalbėjo buvęs lengvaatletis D. Virbickas.

Apšilimui prieš maratoną – bėgimas su Ž.Balčiūnaite

Likus savaite iki Vilniaus maratono, rugsėjo 4 d., sostinės Vingio parke vyks tradicinis bėgimo renginys su Europos maratono čempione Ž. Balčiūnaite.

„Norime privilioti į renginį daugiau moksleivijos ir studentijos. Bus rungtis „pavyk Ž. Balčiūnaitę“, kur Europos čempionė bėgs dešimtkart trumpesnį negu maratone nuotolį – 4,219 km. Norime, pakeisti tokią lietuvių natūrą: „jei aš ne pirmas, kam man iš viso bėgti?“. Živilės renginiuose Vilniuje tikimės sulaukti Jelenos Prokopčiuk iš Latvijos, kuri dukart laimėjo Niujorko maratoną ir du sykius finišavo antra Bostono maratone“, – sakė Romas Sausaitis, Ž. Balčiūnaitės treneris.

Paklaustas, ar du bėgimo renginiai Vilniuje, kuriuos skiria vos savaitė, tarpusavyje „nesipjauna“, E. Martinka tikino, kad lengvaatlečiai gyvena draugiškai.

„Ne, nesipjauna. Likus savaitei iki Vilniaus maratono bėgimas su Ž. Balčiūnaite bus puiki galimybė išbandyti jėgas. Lengvoji atletika gyvena draugiškai“, – aiškino E. Martinka.

Vilniaus maratono trasa: T. Vrublevskio g., Karaliaus Mindaugo tiltas, Rinktinės g., Žalgirio stadionas, Olimpiečių g., Neries g., Šilo tiltas, P. Vileišio g., Sluškų g., T. Kosciuškos g., Škirpos al., Sereikiškių parkas, Barboros Radvilaitės g., Šventaragio g.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją