Lietuva dar negali pasigirti tokiais skaičiais, kaip kaimynai latviai, kurių pagrindiniame Rygos maratone dalyvavo apie 16 tūkst. bėgikų ar estai – Talino maratone prie starto linijos stojo apie 12 tūkst. žmonių.

Tiesa, ilgiausią distanciją – 42,195 km įveikė žymiai mažesnė jų dalis, daugiausiai dalyvių sulaukė trumpesnės distancijos.

„Daugelis įsivaizduoja, kad maratonų bėgimo šventės yra skirtos tik profesionalams. Iš tiesų jose yra laukiami visi žmonėms, kuriems nesvetimas aktyvus gyvenimo būdas ir filosofija, kad sveikame kūne – sveika siela. Varžybų metu, Vilniaus maratono taip pat, yra rungčių, skirtų įvairaus fizinio pasirengimo žmonėms – nuo mini maratono – 4 km distancijos, kuriai įveikti nereikia didelio pasirengimo ir pastangų, pusmaratonio iki viso maratono“, – sakė Vilniaus maratono direktorius Evaldas Martinka.

Vienas iš Vilniaus maratono organizatorių tikslų – sugriauti mitą, kad toks sporto renginys – ne kiekvienam. Rugsėjo 11 dieną vyksiančioje sporto šventėje kiekvienas gali rasti sau tinkamą pramogą. Tėveliai su vaikais, sėdinčiais vežimėliuose, galės draugiškai, nesivaržydami įveikti kilometro trasą, vyks azartiškos bėgimo avint aukštakulniais varžybos, įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonės kviečiami įveikti mini maratoną.

„Pernai mini maratono distanciją, keturis kilometrus aplink Katedros aikštę, įveikė ir seneliai su anūkais, ir šeimos, darbuotojų kolektyvai, draugai ir net bernvakarių, ir mergvakarių dalyviai. Smagu, kad vis daugiau lietuvių Vilniaus maratonui ruošiasi kaip smagiai šventei, atrakcijai. Pavyzdžiui, pernai buvo tokių dalyvių, kurie startavo netradiciškai apsirengę, nešini gitaromis, butaforiniais kardais ar nuspalvinę veidus trispalvėmis, plaukus pasidabinę krepšinio tinkleliais. Tokių originalių drąsuolių laukiame iš šiemet“, – kalbėjo E. Martinka.

Šiemet Vilniaus maratone – dar viena naujovė. Tie, kurie nori pajusti visos maratono distancijos žavesį, tačiau nėra tinkamai pasirengę, gali suburti komandą ir visą maratoną įveikti keturiese – su draugais, giminaičiais ar kolegomis. Maratono estafetės varžybose keturi dalyviai įveikia po 10,550 km.

Įveikti save – toks yra pagrindinis šios sporto šventės tikslas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją