Savo dvikovas taip pat laimėjo Ignas Barysas ir Karolis Liukaitis, o kovą atsisakiusiam tęsti Tomui Pakutinskui teko nuryti nesėkmės kartėlį. Tuo tarpu keturių svorio kategorijos iki 65 kg. kovotojų ginče dėl KOK pasaulio taurės nugalėtojo vardo triumfavo du lietuvius nokautavęs Massaro Glunderis iš Olandijos.

Graužėsi dėl nepavykusio veiksmo

Pirmą kartą nuo 2008 metų į ringą iškopęs K. Smirnovas jaudinosi be reikalo – turnyro išvakarėse prancūzą Mike'ą Jonkerį pakeitęs oponentas rimtos grėsmės vienam garsiausių praėjusio dešimtmečio Lietuvos kovotojų nesukėlė.

Tiesa, savo pasirodymu K. Smirnovas nebuvo itin patenkintas. Pirmas mėginimas laimėti kovą parteryje jam sėkmės neatnešė, kadangi S. Sokhas išsisuko nuo skausmingo veiksmo. Tik pirmo raundo pabaigoje užpuolęs antrą kartą lietuvis privertė oponentą pasiduoti smaugimo veiksmu.

„Pirmas bandymas nepavyko ir varžovas įgavo pasitikėjimo. Reikėjo viską pradėti iš naujo. Kai puoliau antrą kartą, stengiausi jo nebepaleisti, nes tada būtų buvę dar sunkiau. Tikėjausi, kad bus lengviau, manau, prieš penkerius metus visus reikalus būčiau sutvarkęs iškart. Nieko nepadarysi, trūksta praktikos, nors mano fizinė forma ir yra gera“, – kalbėjo K. Smirnovas, į ringą sugrįžęs bent keleriems metams.

Teko padėkoti ir teisėjams

Kur kas atkakliau vyko dvikova tarp I. Baryso bei lenko Bartoszo Botwinos. Po trijų raundų kovos baigtį išsprendė teisėjai, pergalę skyrę kauniečiui.

„Esame Lietuvoje, todėl ir teisėjai draugiški. Galbūt Lenkijoje teisėjai būtų skyrę papildomą raundą ir pergalę saviškiui. Bet čia yra Lietuva, čia turi traukti lietuvius“, – pakomentavo I. Barysas.

Nugalėtojas pripažino, kad šįkart kovėsi su lygiaverčiu, jei ne stipresniu konkurentu.

„Lenkas – labai įdomus varžovas. Kovos metu net nesupratau, ką jis darys: rodos, ruošiasi smūgiuoti ranka, o kelia koją. Man buvo sunku ir dėl to, jog trečiame raunde susitrenkiau koją. Labai malonu nugalėti tokį kovotoją, kuris galbūt yra stipresnis už mane“, – sakė I. Barysas.

Titulinę kovą žiūrovai palydėjo švilpimu

Teisėjų palankumo prireikė ir Karoliui Liukaičiui, po lygios trijų raundų kovos nugalėjusiam Fernando Groenhartą iš Olandijos. Kur kas trumpiau gaišti teko nuo 2004 metų tėvynėje nekovojusiam Artemiui Sitenkovui. Sugrįžėlis nesunkiai įrodė savo pranašumą prieš JAV lietuvį Emilį Jaškevičių, laimėjęs skausmingu veiksmu.

Tuo tarpu titulinė vakaro dvikova tarp Tomo Pakutinsko ir 20 kg. sunkesnio amerikiečio Antoine'o Hyeso baigėsi ringo šeimininko pralaimėjimu. Pasyviai kovojusius sportininkus ragino ir publika, ir ringo teisėjas, bet lietuviui taip ir nepavyko surasti įspūdingų gabaritų oponento Achilo kulno. Išsekus pagrindiniam akistatos laikui T. Pakutinskas atsisakė varžytis papildomame raunde, taip atiduodamas pergalę svečiui iš JAV. Vėliau Lietuvos atstovas aiškino, jog jį sustabdė rankos trauma.

Lietuviams nepavyko laimėti ir svorio kategorijos iki 65 kg. KOK pasaulio taurės turnyro, kuriame grūmėsi keturi kovotojai. Geriausiai sekėsi olandui M. Glunderiui, pusfinalyje po dviejų nokdaunų iš eilės įveikusiam Deivydą Danylą, o finale nokautavusiam Martyną Danių.

Visi turnyro kovų rezultatai

Martynas Jasiūnas nugalėjo Vitoldą Jagelo (Latvija) teisėjų sprendimu;

Herkus Lukošiūnas teisėjų sprendimu pranoko Janą Nausą;

KOK turnyro pusfinalis. Martynas Danius trečiame raunde nokautavo Lukaszą Lecyckį (Lenkija);

KOK turnyro pusfinalis. Deivydas Danyla patyrė du nokdaunus iš eilės ir neatsilaikė prieš Massaro Glunderį (Olandija);

Valdemaras Kulda nepasiekė revanšo prieš Eyevaną Danenbergą (Olandija) ir buvo nokautuotas trečiame raunde;

Artemis Sitenkovas pirmame raunde skausmingu veiksmu įveikė Emilį Jaškevičių;

Mindaugas Veržbickas taip pat susidorojo su Marcino Mecnelio (Lenkija) pasipriešinimu;

Efektingus smūgius kojomis pademonstravęs Maximas Bolotovas (Moldova) teisėjų sprendimu nugalėjo Martyną Knyzelį;

Kęstutis Smirnovas pirmo raundo pabaigoje smaugimo veiksmu privertė pasiduoti Sergejų Sokhą (Ukraina);

Lygioje dvikovoje tarp Karolio Liukaičio ir Fernando Groenharto (Olandija) pergalę lietuviui atnešė tautiečių teisėjų sprendimas;

Teisėjų verdikto prireikė ir Igno Baryso bei Bartoszo Botwinos (Lenkija) akistatoje - pergalė atiteko ringo šeimininkui;

KOK turnyro finalas. Nugalėtojo titulą iškovojo Massaro Glunderis (Olandija), nokautavęs Martyną Danių;

Tomas Pakutinskas nusileido Antoine'ui Hyesui (JAV) po lygiosiomis pasibaigusio pagrindinio dvikovos laiko atsisakęs tęsti kovą papildomame raunde.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)