Finalo turnyre netrūko intrigos, o galutinė komandų rikiuotė paaiškėjo tik per paskutinių rungtynių paskutinį setą. VGTU ekipa laimėjo visas 3 žaistas rungtynes, tačiau nugalėtojams pergalės neatiteko be kovos – prieš „KTU-Mintonet“ ir Gargždų SC laimėta minimaliu skirtumu 3:2. Iki paskutinių finalo minučių nebuvo žinomi antros vietos prizininkai – vienodai taškų su gargždiškiais surinkusiems kauniečiams „KTU-Mintonet“ aukštesnę vietą lėmė sėkminga paskutinių rungtynių su „Marito“ baigtis – laimėjimas 3:0 jiems padėjo įgyti geresnį laimėtų ir pralaimėtų setų santykį.

„Finale susitiko lygūs varžovai, tą parodo ir rezultatai – daugelyje rungtynių nugalėtojui išaiškinti reikėjo 5 setų. Smagu, kad Lietuvos tinklinio geografijoje atsiranda naujų miestų ir naujų komandų – šiemet debiutavę Gargždų atstovai pademonstravo tikrai neblogus rezultatus. Apie nugalėtojus VGTU galiu pasakyti, kad šita komanda ir jos treneris Jonas Adomaitis visuomet turi didelių ambicijų ir sėkmingai kovoja dėl aukščiausių pasiekimų“, - finalo rezultatus komentavo Lietuvos tinklinio federacijos viceprezidentas Darius Čerka.

Pats J. Adomaitis savo auklėtinių pasirodymą vertino teigiamai.

„Manau mes varžovus pranokome savo fiziniais duomenimis ir kur kas ilgesniu atsarginių suoleliu. Malonu, kad laimėjome, bet tikrai negaliu teigti, kad komanda parodė viską, ką gali, žaidėme labai banguotai, pasitaikė duobių. Tačiau priešininkai nepajėgė susitvarkyti su mūsų kapitonu Remigijumi Riteriu – jį puolantį sunku užblokuoti, o pro jo užtvarą lygiai taip pat sudėtinga prasilaužti. Iš kitų komandų man didžiausią įspūdį paliko gargždiškiai“.

VGTU ir „KTU-Mintonet“ ekipos pateko į Lietuvos čempionato atkrintaas varžybas, kur kovo 7 d. Vilniuje VGTU susitiks su „Raseiniais-Norvelita“, o Kaune – vietos „KTU-Mintonet“ su Vilniaus „FV/LJR-SM Tauras“. Atsakomos rungtynės vyks kovo 8 d. Raseiniuose ir Vilniuje.