CAS trečiadienį nagrinės praėjusį balandį sportininkės pateiktą apeliaciją dėl dvejų metų diskvalifikacijos. Kelis kartus atidėtame lemiamame teisiniame mūšyje dalyvaus ir pati Ž. Balčiūnaitė, pasitelkusi tarptautinę ekspertų komandą.

Kartu su 32-ejų sportininke į Lozaną išvyko Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas, trys mokslininkai iš Lietuvos bei tiek pat advokatų – du ispanai ir vienas lietuvis.

Gausias specialistų pajėgas subūrė ir Ž. Balčiūnaitę diskvalifikavusi Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF), kurios prezidentas Eimantas Skrabulis ir generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva Lozanoje užims priešingą barikadų pusę.

LLAF, kuriai atstovauja teisininkas iš Šveicarijos, į CAS posėdį pakvietė Barselonos, Lozanos bei Monrealio laboratorijų vadovus, nagrinėjant bylą dalyvaus ir Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) atstovas.

Neatmetama galimybė, kad dėl didelės bylos apimties trečiadienį CAS nespės paskelbti savo sprendimo.

Vilniuje likęs Ž. Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis posėdžio išvakarėse DELFI teigė net neabejojantis, kad jo auklėtinė bus išteisinta.

„Tiesą sakant, Živilė pastaruoju metu treniravosi visu krūviu, nes mes intensyviai ruošiamės vasaros sezonui. Net negaliu pagalvoti, kad CAS verdiktas bus mums nepalankus. Jei būtų abejonių, nebūtume nė pradėję viso šio proceso. Juk mes ne milijonieriai, o bylinėjimasis kainavo labai didelius pinigus, tikrai žymiai daugiau nei šimtą tūkstančių litų. O kur dar dėl diskvalifikacijos praleisti startai, negauti apdovanojimai, galiausiai moralinė skriauda.

Bet Živilei nereikia susigrąžinti to, kas prarasta. Tas medalis jai jau apdergtas ir džiaugsmo nebesuteiktų. Tenorime atskleisti tikrąją tiesą“, – kalbėjo R. Sausaitis.

Tuo tarpu LLAF generalinės sekretorės N. Medvedevos oponentų pareiškimai apie būsimą pergalę neišgąsdino.

„Ką jie sugalvojo, kokių versijų prikūrė – viską pamatysime per posėdį“, – DELFI teigė viena LLAF vadovių.

Primename, kad praėjusį balandį posėdžiavusi LLAF drausmės komisija dėl Ž. Balčiūnaitės šlapimo mėginyje aptiktų draudžiamo preparato liekanų diskvalifikavo sportininkę dvejiems metams, atėmė iš jos Europos čempionės medalį, o bėgikės treneriui R. Sausaičiui skyrė griežtą įspėjimą.

Maratonininkės bausmės laikas pradėtas skaičiuoti nuo 2010 metų rugsėjo 6-os d., kuomet LLAF suspendavo sportininkę dėl dopingo kontrolieriams abejonių sukėlusio mėginio, paimto po pergalingo lietuvės finišo Europos čempionate, tyrimo rezultatų.

LLAF drausmės komisijos verdiktą Ž. Balčiūnaitė netrukus apskundė CAS, siekdama įrodyti, kad nevartojo draudžiamų preparatų, ir panaikinti paskirtą diskvalifikaciją.

Apeliaciją pateikę bėgikės advokatai tvirtino, jog Barselonos laboratorijoje tirto šlapimo mėginio rezultatai nebuvo gauti tinkamai, o sprendimą dėl diskvalifikacijos priėmusi LLAF esą neišvengė procedūrinių pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją