Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl kaltinimų, kad per olimpiadą bronzos medalį laimėjęs atletas priekabiavo viename naktiniame klube Kvangdžu mieste, esančiame už maždaug 330 km į pietus nuo Seulo, agentūrai AFP sakė vienas policijos pareigūnas.

Vengrijos komandos atstovai ir Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) patvirtino, kad T. Kenderešis buvo paleistas ir grįžo į sportininkų kaimelį, tačiau jam uždrausta išvykti iš šalies ateinančių dešimt dienų.

Tamašas P. Korėjoje vykusiame vyrų 200 metrų plaukimo peteliške finale buvo paskutinis.

„Vengrijos plaukimo federacija bei Vengrijos ambasada Pietų Korėjoje daro viską, ką gali, kad išsiaiškintų T. Kenderešiui metamus kaltinimus, – išplatintame pareiškime teigė Vengrijos plaukimo federacija. – Tyrimo metu atletui yra taikoma nekaltumo prezumpcija, tačiau jeigu jam bus pateikti oficialūs kaltinimai, federacija imsis veiksmų.“

„Vengrijos plaukimo federacija smerkia bet kokius veiksmus, pažeidžiančius žmogaus orumą, ir iš savo nacionalinės plaukimo komandos narių reikalauja, kad jie savo elgesiu gerbtų šalies vėliavą ir sporto tradicijas“, – nurodoma pareiškime.

Pats vengrų laukimas jam metamus kaltinimus neigia.

„Kol kas jis yra laisvas, tačiau negali išvykti iš Pietų Korėjos. Žiūrėsime, koks bus kitas žingsnis“, – agentūrai AFP sakė FINA vykdantysis direktorius Cornelis Marculescu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)