Vilniaus „Pramogų“ arenoje vykstančiame trijų komandų turnyre visas rungtynes varžoves besivijusios lietuvės galingai užbaigė trečiąjį kėlinį išlygindamos rezultatą, o pratęsime ir iškovojo pergalę 5:4 prieš Ukrainos rinktinę.

Pirmųjų dviejų kėlinių metu Lietuvos rinktinei, nepaisant 27 atliktų metimų, taip ir nepavyko pralaužti Ukrainos rinktinės gynybos. Tuo tarpu varžovės pasižymėjo jau antrąją rungtynių minutę, o priešpaskutinę antrojo kėlinio minutę jos sugebėjo ir padvigubinti savo persvarą.

Įvarčio laukimą Lietuvos rinktinė nutraukė vos prasidėjus trečiajam kėliniui, kai jau dešimtą sekundę Klara Miuller tiksliu metimu atidarė savo komandos įvarčių sąskaitą (40:10). Tiesa, po poros minučių į lietuvių vartus krito ir trečiasis įvartis.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos K. Miuller (52:15, rez. perd. Ramunė Maleckienė) pavyko antrą kartą rungtynėse pasižymėti, o po greito Ukrainos rinktinės atsako, savo įvartį pelnė ir viena jauniausių rinktinės žaidėjų – Gabija Petrauskaitė (54:55, rez. perd. K. Miuller, R. Maleckienė).

Rungtynių pabaigoje Ukrainos rinktinės narės pažeidė taisykles, o netrukus metimu iš toli K. Miuller sudrebino vartų skersinį. Lietuvos rinktinės puolimo lyderė atliko dar vieną tolimą metimą, o šįkart varžovių vartininkė neturėjo jokių vilčių praleisdama galingą šūvį į viršutinį vartų kampą (58:50, rez. perd. Emilija Tučiūtė).

Pratęsimo metu ir vėl sužibėjo K. Miuller: dar kartą pataikiusi į vartų konstrukciją, ji netrukus gavusi Ramunės Maleckienės perdavimą atsidūrė viena prieš vartininkę ir savo progos nepaleido ketvirtuoju savo įvarčiu išplėšdama pergalę (61:59, rez. perd. R. Maleckienė).

Turnyre komandos dar sužais dvejas rungtynes.

Turnyro tvarkaraštis:

Gruodžio 4d. 16:30 val. Estija – Ukraina
Gruodžio 5d. 14:30 val. Lietuva – Estija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją