Nors Velso regbininkai buvo laikomi aiškiais rungtynių favoritais, šeimininkai italai buvo nusiteikę pateikti staigmeną.

Kantriai apsigynę nuo visų varžovų atakų, 30-ąją min. italai užbaigė beveik 5 min. trukusį Velso įskaitinio ploto šturmą ir Edoardo Gori žeminimu išvedė savo ekipą į priekį.

Dar 2 taškus realizacijos smūgiu pridėjo Carlo Canna. Iki pertraukos Velso žvaigždė Leighas Halfpenny'is spėjo baudos smūgiu kiek sumažinti savo komandos atsilikimą (7:3).

Antrajame kėlinyje ėmė ryškėti Velso regbininkų pranašumą. Italų pražangas tiksliais baudos smūgiais baudė L. Halfpenny'is, o svečiai išsiveržė į priekį 12:7.

Vėliau italas Andrea Lovotti gavo geltoną kortelę, o kiekybinę persvarą išnaudoję valai atliko pirmuosius savo du žeminimus. Pasižymėjo Jonathanas Daviesas ir Liamas Williamsas.

Galutinį tašką rungtynėse padėjo kamuolį perėmęs ir per visą aikštę su nuo nubėgęs Velso regbininkas George'as Northas.

Paskutinėmis rungtynių sekundėmis Velso regbininkai vos nespėjo atlikti ketvirto žeminimo ir pelnyti papildomą tašką, bet pagal taisykles prispausti kamuolio įskaitinio plote jiems nepavyko.

„Mes žinojome, kad čia bus sunku, nes Italija yra pajėgi komanda. Pirmojoje pusėje rungtynių sąlygos mums neleido pradėti žaisti taip, kaip norėjome, bet antrajame kėlinyje pergrupavome žaidėjus ir italams sukėlėme problemų“, – po rungtynių sakė L. Halfpenny'is.

„Mes daug ką parodėme pirmajame kėlinyje. Mums dar reikia įdėti daug darbo, bet žaidėjai atiduoda visą širdį, todėl viskas bus gerai“, – pridūrė Italijos rinktinės treneris Conoras O'Shea.

Kitą savaitgalį vyks antrasis „Šešių nacijų“ turas. Šeštadienį žais Italija – Airija ir Velsas – Anglija, o sekmadienį – Prancūzija su Škotija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)