Dviratis-žvaigždė priklauso Velomaratono sumanytojui Benediktui Vanagui. Elitinį dviratį lenktynininkas įsigijo iš Ramūno Navardausko. Pastarasis yra vienintelis lietuvis, kuriam pavyko laimėti bent vieną „Tour de France“ etapą.

Prieš renginį dviratį išbandė žymūs žmonės. Jiems įspūdį paliko transporto priemonės svoris, dizainas, techniniai sprendimai.

Dviratis-žvaigždė bus eksponuojamas Velomaratono metu veikiančiose ERGO kūrybinėse dirbtuvėse. Čia jis dirbs modeliu ir demonstruos, kaip dviračiui tinka kultūringą elgesį kelyje simbolizuojanti šviesą atspindinti peteliškė – madingas ir nuo šiol kultūringą dviratininkų bendruomenę vienysiantis aksesuaras.

„ERGO tęsia prieš kelerius metus pradėtą akciją „Mada, kuri saugo“ ir skatina dviratininkus į saugumą pažiūrėti netradiciškai – pasirašyti „Dviračių tako kultūros manifestą“ ir užsidėti specialiai Velomaratonui sukurtą šviesą atspindinčią peteliškę. Šį aksesuarą visi dalyviai galės patys dekoruoti, o vėliau juo pasipuošus nusifotografuoti prie žymiojo dviračio.

Tikime, kad akcija atkreips šio sporto mėgėjų dėmesį, jog pirmiausia patys dviratininkai yra atsakingi už savo saugumą ir privalo rodyti kultūringo eismo dalyvio pavyzdį automobilių vairuotojams ir pėstiesiems“, – sako ERGO draudimo grupės Baltijos šalyse korporatyvinės komunikacijos direktorė Lina Jakučionienė.

Velomaratono organizatoriai primena, kad sportininkams skirtas „Toyota sport“ (100 km), pusiau profesionalams – „Semo sport“ (50 km), o mėgėjai draugiškai mins „ERGO mėgėjų“ važiavime (pasirinktinai 10 km, 20 km arba 30 km). Pastarųjų greitį ribos teisėjų automobiliai. Mažiausi Velomaratono dalyviai „Akropolio vaikų važiavime“ dviračiais įveiks 2,4 kilometro.

Registracija mėgėjams ir vaikams iki rugpjūčio 22 dienos – nemokama. Daugiau informacijos ir registracija svetainėje www.velomaratonas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)