Velomaratonas“ jau tapo reiškiniu, suburiančiu bendraminčius. Jiems smagu riedėti vaizdingomis gatvėmis ir bendrauti. Daug šventės dalyvių susiburia į komandas, ypatingai puošiasi ir sugalvoja unikalių pavadinimų“, - sako „Velomaratono“ komunikacijos vadovas Rytis Sabas.

Patriotišku pavadinimu „Geltona Žalia Raudona“ ir vaikystę primenančiu „Na pagauk“ dalyvaujantys entuziastai prie „Velomaratono“ prisijungia jau ketvirtus metus iš eilės.

Kai kurių komandų pavadinimai susiję su gyvūnais ir augalais. Pavyzdžiui, „Karkvabaliai“, „Ežiukai“, „Du vilkai tryse“, „Voverės“, „Ridikai“, „Papartis“.

Nuo pirmojo „Velomaratono“ startuoja komanda „Kur Paulius Pranevičius?“. Organizatoriai tikisi, kad šiai entuziastų grupei pavyko surasti Paulių. Komandos „Pats sau fainas“, „Abi kairės kojos“, „Varom vis greičiau ir greičiau“, „Karamba“ jau yra startavusios ir įveikusios didžiausios dviračių šventės Baltijos valstybėse trasas.

Bendraminčių komandas „Velomaratone“ suburia įvairių sporto šakų atstovai. „Montis Magia“ alpinistai, Vilniaus krepšinio mokyklos moksleiviai, Vilniaus miesto sporto centro atstovai naudojasi proga drauge pravažiuoti vaizdingomis trasomis.

Prie „Velomaratono” starto linijos stoja valstybinių institucijų komandos. Pedalus mina Lietuvos Respublikos Seimo, Aplinkos, Susisiekimo ir Sveikatos apsaugos ministerijų, Vilniaus savivaldybės, Lietuvos automobilių kelių direkcijos, Antakalnio poliklinikos darbuotojai. Drauge rieda Lietuvos policijos, kariuomenės, Lietuvos geležinkelių darbuotojai.

Tarp užsiregistravusių šįmet dalyvių – žinomi fotomenininkai, krepšinio teisėjai, gydytojai, teisininkai, verslininkai. Pavardės – lietuviškos, lenkiškos, rusiškos, latviškos ir argentinietiškos.

„Tai – šventė, kuriai nesvarbios profesijos ir užsiėmimai. Svarbiausia – gera nuotaika ir noras savo raumenų jėga varoma riedančia priemone pasivažinėti centrinėmis sostinės gatvėmis, kurios specialiai uždarytos automobiliams”, - sako R.Sabas.

Dauguma komandų užsiregistravo dalyvauti gausiausiame „ERGO mėgėjų” važiavime. Tačiau „Velomaratone” šįmet bus gerokai daugiau startų nei anksčiau.

„Šiais metais prie dviratininkų prisijungia paspirtukininkai, riedlentininkai ir riedutininkai. Tad komandų skaičius dar labiau augs ir sulauksime dar įvairesnių pavadinimų“, - teigia R. Sabas.

Tęsiant tradicijas, gausiausia komanda iš mažesnių miestų ir gyvenviečių gali laimėti savo bendruomenei riedlenčių parką, dalyvaudama „Nutrilite Challenge” konkurse.

Organizatoriai kviečia šių metų „Velomaratono” dalyvius registruotis internetu. Mėgėjams ir vaikams iki liepos 23 d. registracija nemokama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją