Savivaldybės darbuotojų komanda išsiskyrusi Vilniaus miesto ženklu pažymėtais marškinėliais, įveikė 10 km, o atkakliausieji keturi – ir 30 km trasą. Pirmą kartą „Velomaratone“ dalyvavęs miesto vadovas džiaugėsi, kad į renginį susirinko toks gausus būrys dviračių sporto mėgėjų.

„Velomaratonas – neabejotinai didžiausias ir svarbiausias metų renginys dviratininkams sostinėje. Puikiai praleidau laiką, mindamas dviratį bendraminčių būryje. Labai smagu matyti vienoje vietoje tiek vaikų, šeimų, kolektyvų, pasiryžusių įveikti maratono trasas. Kaip miesto meras, darysiu viską, kad dviratininkai Vilniuje jaustųsi saugiai ir patogiai“, – kalbėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pirmieji prie starto linijos stojo profesionalai. Jų šiemet net – 371. Velomaratono 100 kilometrų lenktynėse „Toyota SPORT“ važiavime nugalėjo po pertraukos į sportą grįžęs Tomas Vaitkus, antrasis liko Paulius Šiškevičius, trečias – Darijus Džervus.

50 kilometrų „Toyota Semi sport“ važiavime pirmasis finišavo Raimondas Kalinka, antrasis – Sijandas Šereiva, trečias liko Kęstutis Patinskas.

Vidurdienį, pirmais numeriais, prie staro linijos rikiavosi jauniausieji Velomaratono dalyviai. 2,4 km distanciją įveikė ir pats jauniausias dalyvis – vilnietis Benas, kartu su mama trasa stumdamas vėžimėlį. Mažasis Velomaratono dalyvis už keturių dienų švęs savo pirmąjį gimtadienį. Renginio organizatoriai berniukui padovanojo sportinį dviratuką.

Pirmųjų trijų vietų laimėtojai pasipuošė solidžiais „Vostok Europe“ laikrodžiais su graviruotais dangteliais.

Velomaratono dalyviai, svečiai bei žiūrovai turėjo išskirtinę galimybę pamatyti prieš metus prestižinių daugiadienių „Tour de France“ lenktynių etapą laimėjusį dviratį. Jis priklauso renginio sumanytojui, garsiam šalies lenktynininkui Benediktui Vanagui. Elitinį dviratį sportininkas įsigijo iš Ramūno Navardausko – vienintelio lietuvio, kuriam pavyko laimėti bent vieną „Tour de France“ etapą. Šiemet pirmąkart „Velomaratono“ idėjos autorius ir pats ryžosi minti pedalus.

„Vos nutirpus sniegui, nejučia imi galvoti apie dviračių sezono pradžią ir apie Velomaratoną. Žinau, kad šis jausmas nesvetimas daugeliui. Šiemet sėsti ant dviračio nusprendžiau ir pats. Iki šiol niekada nebuvau važiavęs su tokia žmonių minia. Įspūdžiai – nepakartojami“, – džiaugėsi Benediktas Vanagas.

ERGO kūrybinėse dirbtuvėse dviračių transporto priemonių mylėtojai buvo kviečiami pasirašyti „Dviračių tako kultūros manifestą“ ir pasigaminti šviesą atspindinčią peteliškę – naują dviratininko-džentelmeno simbolį. Tikimasi, kad akcija atkreips šio sporto mėgėjų dėmesį, jog pirmiausia patys dviratininkai yra atsakingi už savo saugumą ir privalo rodyti kultūringo eismo dalyvio pavyzdį automobilių vairuotojams ir pėstiesiems.

Nepriklausomybės aikštėje įsikūrusiame Velomaratono miestelyje dalyviai, sirgaliai ir žiūrovai dalyvavo pramoginėje – edukacinėje programoje, klausėsi „Subtilu Z“ grupės pasirodymo.

Renginio metu buvo apdovanoti tiek profesionalai, tiek mėgėjai. Organizatoriai suskaičiavo, kad sportinius trofėjus, prizus ar apdovanojimus atsiėmė apie 100 dviratininkų ir komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)