Pirmieji sportininkai į trasą pajudėjo lygiai 9 val. ryto, pasirinkusieji įveikti 50 km distanciją finišavo kiek daugiau nei po valandos. Vieną 10 km ratą sportininkai įveikdavo per maždaug 15 min.

50 km distancijos įskaitoje nugalėjo Romualdas Blekevičius. Jis šią distanciją įveikė per 1 val. ir 11 min. Moterų grupėje pirmoji atvažiavo dvidešimtmetė Ramūno Navardausko draugė Gabrielė Jankutė.

„Trasa nebuvo labai lengva, buvo ir kalnelių, ir staigesnių posūkių, tačiau važiuoti – labai smagu“, – DELFI sakė G. Jankutė.

100 km trasoje nugalėtoju tapo ne, kaip buvo spėjama, Ramūnas Navardauskas, o jo kolega Edvardas Kovaliovas. Trečiasis finišavo Justas Klimavičius.

„Visi esame pažįstami, draugai, kartu sportuojame, dalyvaujame stovyklose. Norėjome, kad būtų linksma, todėl mano tikslas nebuvo nugalėti – reikia būti kultūringam ir draugiškam“, – iš karto po finišo sakė R. Navadauskas.

Anot jo, šių metų „Velomaratono“ trasa – labai patogi, tad stipriausiems sportininkams pavyko išlaikyti maždaug 40 kilometrų per valandą greitį. Kadangi paprastai varžybų metu savo jėgas jis išbando kone dvigubai ilgesnėje trasoje, įveikęs 100 kilometrų ruožą sportininkas beveik neatrodė pavargęs – šypsojosi, džiugiai pozavo su gerbėjais.

Nugalėtoju tapęs vilnietis E. Kovaliovas pripažino, kad iš pradžių buvo sunku įsivažiuoti į bendrą varžybų ritmą, tačiau vėliau pavyko įsiveržti į priekį.

„Nesitikėjau tokio greito tempo. Maniau, kad bus šiek tiek lengviau. Tai buvo tikros varžybos, ačiū Ramūnui, kad mano mieste leido man nugalėti“, – savo įspūdžiais po varžybų dalijosi 100 km trasos nugalėtojas.

12:30 minučių į trasą išvažiavo vaikai, o nuo 14 val. – mėgėjai. Tiesa, nugalėtojai jų tarpe nebuvo renkami.

Tūkstančius „Velomaratono“ dalyvių išmaudė lietus

Kiek po dvyliktos valandos „Velomaratono“ trasą pradėjo prausti lietus, kuris nesiliovė iki pat mėgėjų starto pradžios. Neliko sausas nei vienas iš prie starto linijos išsirikiavusių 7 tūkstančių dviračių sporto entuziastų. Gamtos išdaigų dalyviai nepabūgo, tačiau tai kiek apsunkino startą – paskutiniai dalyviai startavo tik po 12 minučių nuo oficialios varžybų pradžios.

Nuo lietaus varžybų dalyviai slėpėsi po išradingais šalmais ir spalvotais lietpalčiais. Tačiau vieni iš pirmųjų varžybose finišavę vilniečiai Lukas ir Irma pasakojo, kad nepaisant slidžios dangos, trasą įveikti buvo labai smagu.

„Lietus kiek pablogino dangą, tačiau visi važiavo labai ramiai, niekas nesistumdė, neskubėjo, todėl jokių nelaimių nematėme. Mums toks oras dar geriau nei kaitri saulė, labai gerai atgaivina. Džiugu, kad ir kiti buvo panašios nuomonės“, – vienas per kitą pasakojo dviratininkai.

Išankstiniais duomenimis, „Velomaratone“ dalyvavo apie 9 tūkstančiai dalyvių. Jauniausiu iš jų pripažintas šiandieną vienerių metų gimtadienį švenčiantis Povilas Mykolas. Sporto šventės metu išrinkta ir aktyviausia bei patriotiškiausia komanda. Ja tapo ir Prezidentės įsteigtą specialų prizą – marškinėlius – atsiėmė komanda „Už Ukrainos ir mūsų laisvę!“, susibūrusi tam, kad būtų pagerbta šiandien nepriklausomybės dieną švenčianti Ukraina.

Siūlė apsilankyti specialiame pramogų miestelyje

Renginio organizatoriai ragino ne tik minti pedalus, bet ir įsitraukti į švietėjišką renginio programą. Seimo rūmų aikštėje veikė unikalus „Velomaratono“ miestelis – jame visą dieną vyko įvairūs pramoginiai ir edukaciniai užsiėmimai.

Kūrybiškai pažvelgti į savo saugumą dviratininkus ragino „Mada, kuri saugo“ dirbtuvės. Atsinešę savo marškinėlius galėjo juos dekoruoti šviesą atspindinčiomis ryškiomis medžiagomis. Tai padaryti padėjo ir žinomi Lietuvos dizaineriai.

„Quadrum“ verslo centro erdvėje siūlyta išbandyti dviračių generatorius. Minant jų pedalus gaminasi „žalia“ elektros energija, kuria pasinaudojus galima pasikrauti savo įrenginius ir prisipūsti dviračių padangas.

Velomaratono miestelyje taip pat primintos saugaus eismo taisyklės, naujoje elektroninėje sistemoje registruoti dviračiai, o ekstremalaus sporto mėgėjai uždaroje A. Goštauto gatvės atkarpoje nuo 12 iki 16 valandos galėjo susipažinti su šio sporto atstovais ir pamatyti kvapą gniaužiančius triukus. Šioje gatvės atkarpoje įsikūrė specialiai renginiui suprojektuotas „skateparkas“. Čia visą dieną vyko „AMWAY BMX & Skate Summer Session“ varžybos, kur dėl pagrindinių vietų ant podiumo kovėsi geriausi BMX dviratininkai ir riedlentininkai.

„Velomaratono“ pagrindinė trasa ėjo Gedimino prospektu, Šventaragio, T. Vrublevskio, Arsenalo bei T. Kosciuškos gatvėmis su apsisukimu ties Antakalnio žiedu ir grįžimu atgal. Toliau lenktynių kelias driekėsi Karaliaus Mindaugo tiltu, Žvejų, Upės, Vytauto, A. Mickevičiaus gatvėmis, o pervažiavus per Žvėryno tiltą tęsėsi A. Goštauto gatve su apsisukimu ties Baltuoju tiltu ir grįžimu atgal į Gedimino prospektą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)