Pasimatymas su profesionalais

Birželio 27 dieną pirmadienį 19.00 val. dviračių entuziastų laukia desertas – susitikimas su vienintele profesionalia Lietuvos plento dviračių komanda „Staki–Baltik Vairas“. Vingio parke lankysis visi komandos sportininkai, treneris, medikas ir komandos vadovas Deividas Vileniškis.

Susitikimo metu sportininkai pademonstruos savo dviračius, kartu su mėgėjais apšils, papasakos apie dalyvavimą tarptautinėse varžybose ir pirmąsias pergales, supažindins su treniruotėmis, krūviu, jėgų sugrąžinimu, mityba ir poilsiu. Atėję į susitikimą turės galimybę pabendrauti asmeniškai su kiekvienu profesionaliu dviratininku. Susitikimo-treniruotės pabaigoje visi susirinkę dviračiais apsuks Vingio parką.

Kinas, žvaigždės ir dviratis

Dvigubas malonumas planuojamas „Kino po žvaigždėmis“ lankytojams. Birželio 29-30 dienomis užsukę į Valdovų rūmų kiemą žiūrovai galės minti dviratį ir tuo pačiu metu žiūrėti kino filmą. Minami dviračiai generuos elektros energiją, o ši bus naudojama filmo įgarsinimui. Bendrame „Velomaratono“ ir kino teatro „Pasaka“ projekte vienu metu visų žiūrovų labui „kojas krutins“ keturi savanoriai. Pavargusius keis kiti užsiregistravę „elektros generatoriai“ arba savanoriai iš žiūrovų gretų.

Birželio 29 dieną trečiadienį kino ir dviračių gurmanai mėgausis filmu „Ne(tikros) prancūziškos vestuvės“, o ketvirtadienį, birželio 30-ą - „Didesni purslai“ seansu.

Dviračiu aplink pasaulį?

Dviratis kaip susisiekimo priemonė tarnauja daugumai. Tačiau retas mindamas pedalus apsuko pasaulį. Jei viso žemės rutulio dar neapvažiavo, tai netrukus padarys Algirdas Gurevičius. Keliautojas ir filmų apie keliones kūrėjas po kelias savaites trunkančias išvykas dviračiais surengė Gruzijoje, Indijoje, Islandijoje, Kinijoje, Kirgizijoje, Kroatijoje, Rumunijoje ir Ukrainoje, o šiais metais vyks į Mongoliją. Prieš išvyką į šią tolimą šalį patirtimi, istorijomis ir įspūdžiais A. Gurevičius pasidalins su „Velomaratono“ bičiuliais. Numatyta susitikimo data – liepos 13-a.

Vasaros sezoną uždarys „Velomaratonas“

Didžiausia Baltijos šalyse dviračių šventė „Velomaratonas“ šiais metais vyks rugpjūčio 21 dieną Vilniuje. Šventės išvakarėse (penktadienį rugpjūčio 19 dieną) renginio dalyviai bus kviečiami įkrauti baterijas angliavandeniais. Dviratininkų antplūdis planuojamas Lukiškių aikštėje. Susibūrimo tikslas – linksmai ir skaniai praleisti laiką, pasidalinti patirtimi apie įveiktus „Velomaratonus“, per vasarą įveiktus kilometrus bei sudegintas kalorijas.

Sekmadienį (rugpjūčio 21 d.) nuo ankstyvo ryto dviratininkai šurmuliuos sostinės senamiestyje. „Velomaratono“ startas ir finišas numatytas prie Seimo rūmų. Mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), vaikai mins „AKROPOLIO vaikų“ starte (2,4 km), treniruoti mėgėjai - „SEMI SPORT“ (50 km) grupėje, o profesionalai - „Toyota SPORT“ (100 km) važiavime.

Registracija į „Velomaratoną“ mėgėjams ir vaikams nemokama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją