Tad organizatoriai nevengė tą priminti renginio žiūrovams bei ne kartą turėjo įspėti ir dalyvius.

Mat patys triatlonininkai iš kaukių išsilaisvinti galėjo tik prieš startą. Po finišo atletai skubėjo ne tik atsigaivinti, bet ir vėl turėjo užsidėti kvėpavimo takus apsaugančias kaukes.

Kita vertus – neeilinis etapas, visi dalyviai prieš startą su kaukėmis, neįprastas dalykas, bet saugumas yra saugumas, jis – svarbiausias šiuo momentu.
Marijus Butrimavičius

Tačiau nepaisant šalyje vis blogėjančios epidemiologinės situacijos dėl COVID-19, šiemet į Veisiejus atvyko rekordinės dalyvių gretos, skirtingose distancijose varžėsi virš 430 dalyvių.

Veisiejų triatlonas 2020

Ilgiausioje, olimpinėje triatlono distancijoje, kurioje dalyviai Ančios ežere turėjo nuplaukti 1500 m, dviračiu Veisiejų apylinkėse įveikti 40 km ir nubėgti 10 km, netikėtumas užfiksuotas moterų įskaitoje.

Iki šio etapo kaunietė Viktorija Kalvelytė („Kauno triatlono klubas“) likdavo sostinės atstovių, „Tritono“ klubo narių Ingos Aukselytės ir Ingos Paplauskės šešėlyje ir įprastai turėdavo tenkintis trečia vieta.

Tačiau šeštadienį išmušė Viktorijos valanda. Ji po plaukimo rungties buvo tik 4-a ir nuo lyderės I. Paplauskės atsiliko daugiau nei 5 minutėmis. Dviračių rungtyje ji pavijo savo varžoves ir prieš bėgimo rungtį turėjo trapią 34 sekundžių persvarą prieš I. Paplauskę. Bėgime abi varžovės kilometrus įveikdavo kone identišku greičiu, V. Kalvelytė išsaugojo tą keliasdešimties sekundžių persvarą ir visą trasą įveikė per 2 val. 16:40 min.

I. Paplauskė atsiliko 44 sekundėmis (2.17:24 val.), trečia finišavo praėjusio sezono taurės nugalėtoja Inga Aukselytė – 2.20:27 val.

Po finišo V. Kalvelytė prisipažino, kad savo pergale patikėjo tik likus įveikti paskutiniam kilometrui.

„Supratau, kad varžovė per paskutinį kilometrą manęs nebepavys, nes mus skyrė apie pusę minutės. Tačiau net prieš paskutinį posūkį atsisukau atgal norėdama įsitikinti, ar tikrai nieko nėra arti manęs.

Buvo labai smagu. Kažkokio specialaus pasiruošimo nebuvo, treniravausi įprastai, tik paskutinę savaitę stengiausi labiau pailsėti. Visai pavyko. Emocijos puikios, džiaugiuosi, tikrai nesitikėjau laimėti.

Atidaviau visas jėgas dviračių rungtyje, o bėgime – kas liko. Labai džiaugiuosi pergale“, – džiaugsmo neslėpė nugalėtoja.

Tad po netikėtos V. Kalvelytės pergalės dabar visos trys triatlonininkės turi šansų iškovoti sezono nugalėtojos titulą, o taurės nugalėtoja paaiškės paskutiniame, penktame etape Druskininkuose.

Veisiejų triatlonas 2020, Viktorija Kalvelytė

Vyrų įskaitoje nugalėjo šio sezono lyderis Marijus Butrimavičius („Velonova-Bioracer Team“), nuotolį įveikęs per 1 val. 57:27 min. Jam tai – trečia pergalė paeiliui, garantavusi šalies triatlono taurės titulą. Antras finišavo Gediminas Pajėda – 2.00:18 val. („BTT Cloud“), trečias – Vytas Vasilevičius („Tritonas“) – 2.03:33 val.

„Emocijos puikios, oras, palaikymas – superinis. Kai esi pirmas ir pademonstruoji rekordinį rezultatą, negali nesidžiaugti. Kiekvienas taip jaustųsi.

Smagu, kad varžybose viskas pavyko. Pasikartosiu, čia ne visada viskas nuo tavęs priklauso, nes yra technika, dviratis, kas nors gali nutikti trasoje dėl techninių dalykų, padangai ar dar kam nors, bet šį kartą viskas labai sklandžiai.

Kita vertus, neeilinis etapas, visi dalyviai prieš startą su kaukėmis, neįprastas dalykas, bet saugumas yra saugumas, jis – svarbiausias šiuo momentu“, – po finišo teigė M. Butrimavičius, kuris Veisiejuose varžėsi jau 5-ą kartą ir šiemet pasiekė geriausią šios trasos rezultatą. Ankstesniais metais Marijus olimpinę distanciją įveikdavo per kiek daugiau nei 2 val.

Perpus trumpesnėje distancijoje, kurioje atletai plaukė 750 m, dviračiu važiavo 20 km ir bėgo 5 km, dar vieną eilinę pergalę šventė panevėžietis Lukas Prokopavičius (R. Sargūno sporto gimnazija, 1.02:18 val.) ir Ugnė Paurytė (Panevėžys, R. Sargūno spotro gimnazija) – 1.11:47 val. Šis duetas visą sezoną dominavo sprinto rungtyje ir visuose keturiuose etapuose džiaugėsi pergalėmis. Tiek Lukas, tiek Ugnė jau ramūs dėl bendros įskaitos sezono nugalėtojų vardų.

Veisiejų triatlonas 2020

Antrą vietą vyrų įskaitoje užėmė Džiugas Karklelis (Ignalinos KKSC, 1.03:56 val.), trečias – Tadas Cesevičius (1:05:02 val., Panevėžio triatlono klubas).

Moterų įskaitoje ant prizininkų pakylos lipo Rugilė Girštautaitė (1.13:15 val., TSK „Darna), trečią vietą užėmė triatlone debiutavusi šiuolaikinės penkiakovės atstovė Ieva Serapinaitė („BTT Cloud“, 1.13:47 val.).

Triatlono šventė finišavo mėgėjams ir pradedantiesiems skirta TRI-FUN rungtimi, kurioje dalyviai turėjo nuplaukti 200 m, dviračiu numinti 10 km ir bėgti 2,5 km.

Čia pergalėmis džiaugėsi panevėžiečiai Kristupas Rimkus (31:08 min.) ir Jomilė Pribušauskaitė (36:41 min.). Be triatlono taip pat vyko akvatlono (plaukimas ir bėgimas) bei Veisiejų miestelio plaukimo varžybos.

Lietuvos triatlono taurės paskutinis V etapas vyks rugsėjo 5 dieną Druskininkuose.

Lietuvos triatlono taurės likusių varžybų kalendorius:

  • rugsėjo 5 d. – Druskininkai (V etapas)
  • rugsėjo 19 d. – IRON Trakai (neįskaitinės varžybos)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)