Absoliučioje svorio kategorijoje (virš 87 kg) Vilniaus sporto klubo „Tornado“ atstovas V. Dzikevičius iškovojo sidabro medalį ir tapo Europos universitetų vicečempionu.

Burtai lėmė, kad ketvirtfinalyje Lietuvos atstovas neturėjo varžovo ir laukė kitos ketvirtfinalio kovos laimėtojo, su kuriuo jam reikėjo susitikti pusfinalyje. Tai buvo Kroatijos sportininkas Petras Lukžičius, kuris nugalėjo Portugalijos atstovą.

V. Dzikevičius su treneriu Žymantu Bražiūnu turėjo galimybę stebėti priešininko kovą ir, ją išanalizavę, parinko tinkamą taktiką pusfinaliui. Pusfinalyje kovodamas su V. Dzikevičiumi, kroatas patyrė traumą ir buvo priverstas pripažinti mūsiškio pranašumą.

Finale V. Dzikevičius susitiko su Rusijos sportininku Jurijumi Kiričenko ir po permainingos kovos pralaimėjo varžovui rezultatu 4:7.

„Labai džiaugiuosi šiais rezultatais, nes tai pirmas toks aukštas rezultatas Europos mastu“, - auklėtinio pasirodymu Portugalijoje džiaugėsi Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ž. Bražiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją