CEV nusprendė, kad dėl prastėjančios koronaviruso situacijos, CEV taurės ir CEV Iššūkio taurės varžybų etapai bus vykdomi „burbuluose“. Po keturias komandas susirinks į vieną miestą ir ten galės iškart įveikti du etapus.

Kauno klubas Stambule žais gruodžio 15-17 dienomis. Aštuntfinalyje kaunietės kausis su Stambulo „System9 Yesilyurt“ (Turkija) komanda. Iškart po to vyks ketvirtfinalio susitikimai. Kitos dvi į Stambulą atvyksiančios komandos paaiškės po šešioliktfinalio rungtynių.

Šiame etape Ponta Delgados „Kairos“ (Portugalija) ekipa žais su Stara Pazovos „Jedinstvo“ (Serbija) klubu, o Graco „UVC Holding“ (Austrija) komanda išmėgins jėgas su Linco-Stego „ASKO Steelvolleys“ (Austrija) tinklininkėmis.

„Toks sprendimas nebuvo netikėtas, nes daug komandų atsisako dalyvauti turnyre dėl prastėjančios situacijos. Dėl to CEV pati informacija apie tokį galimą variantą. Buvo keli vaizdo pokalbiai, buvo tartasi su komandomis dėl geriausio varianto visiems“, – pasakojo „Kauno-VDU“ trenerė Vida Makauskienė.

Su šia žinia žlugo viltys šį sezoną Lietuvoje išvysti pajėgią užsienio komandą. Bet įvertinus tai, kad šiuo metu Lietuvoje ir daugelyje Europos šalių paskelbtas karantinas, Lietuvos ekipa džiaugtųsi jei varžybos apskritai įvyktų.

„Kadangi šiuo metu vis dar yra karantinas ir labai realu, kad gruodžio mėnesį jis vis dar bus pratęstas, tai bet kokiu atveju žiūrovai nebūtų įleidžiami. Kažko kito ir negalėjome tikėtis“, – teigė V. Makauskienė.

Kita problema – dėl suvaržymų keliaujant tarp valstybių yra sustabdyta Baltijos moterų tinklinio lyga. O tai apsunkina pasiruošimą svarbiausiam sezonui išbandymui.

„Labai gaila, kad yra sustabdyta Baltijos lyga, kuri tikrai buvo viena iš pagrindinių pasiruošimo galimybių. Įgyti gerą formą tokiomis sąlygomis tikrai yra labai sudėtinga, bet žiūrėsime, ieškosime geriausių variantų“, – pridūrė V. Makauskienė.

Koronavirusas koreguoja arba gadina sportinį gyvenimą ir vyrų CEV Iššūkio taurėje kovojusiam „Union Raiffensen Waldviertel“ (Austrija) klubui su Artūru Vincėlovičiumi. Dėl griežtų ribojimų Austrijoje, ši ekipa atsisakė žaisti turnyro aštuntfinalyje su „Parnu VK“ (Estija) ekipa.

Penktadienį taip pat buvo pranešta, kad sekmadienį dėl koronaviruso pandemijos neįvyks Gargžduose turėjusios vykti Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyro pusfinalio rungtynės tarp „Amber-Arlangos“ ir Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“. Susitikimas bus nukeltas į kitą datą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)