Mat vasara yra vienintelis laikas, kai šokėjai turi galimybę užsiimti intensyviomis treniruotėmis nuo ryto iki pat vėlaus vakaro.

„Šios vasaros stovyklos yra labai svarbios ir turi didelės įtakos prasidėsiančiam varžybų sezonui. Šokėjai stengiasi mokytis ne tik šokių žingsnelių, bet ir puoselėti savo kūną, nes sportiniuose šokiuose grožis ir estetika turi didelę reikšmę varžantis su kitomis poromis“, – sakė sportinių šokių klubo „Žingsnis“ šokėja Dovilė.

Pasak merginos, šokėjai treniruotes pradeda 10 valandą ryto, kur jų kiekvieną rytą laukia šokių treniruotė. Jai pasibaigus, 11 valandą prasideda mankštos pratimai su regbio treneriu, kurie tęsiasi valandą. Kita repeticija šokėjams prasideda 16 valandą, o po jos paprastai laukia valandos trukmės tempimo pratimų treniruotė. Galiausiai, 20 valandą prasideda paskutinė šokių treniruotė, kuri baigiasi 21 valandą.

„Žinoma, būna, kad pavargsti nuo tokio didelio tempo, bet žinai, kad privalai eiti į repeticijas, negali nuvilti savo partnerio ar vadovų“, – pasakojo šokėja.

Intensyviai treniruojasi ir naujam sezonui ruošiasi ne tik šokėjai, bet ir jaunieji krepšininkai iš Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos. Vaikai krepšinio stovykloje, Nidoje, praleido 6 dienas.

„Stovykloje vaikai turėjo po dvi treniruotes per dieną, kurios trukdavo po 45 minutes. Karštis buvo didžiulis, tad eidavome sportuoti prie jūros arba jūroje atlikdavome pratimus“, – sakė V. Knašiaus krepšinio mokyklos treneris Linas Kaziulionis.

Treneris pabrėžė, kad 6 dienos stovykloje gali atrodyti labai trumpas laikas, tačiau nereiktų pamiršti, kad tai tik vaikai turintys 10 –12 metų.

„Žinoma, 10 dienų būtų optimaliausias laikas, bet iš patirties žinau, kad jau septintą dieną vaikai pradeda ilgėtis savo mamyčių, tėvelių ir šuniukų“, – sakė L. Kaziulionis.

Pasak trenerio, artimiausios varžybos jaunųjų krepšininkų laukia spalio mėnesį. Būtent tada prasidės Moksleivių krepšinio lygos (MKL) „Karūnos“ čempionatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją