Tai - beveik puse sekundės (0,47 sek.) geresnis rezultatas nei R. Meilutytė plaukė kvalifikacijoje (55,75 sek.), kurioje ji taip pat buvo penkta, ir 0,07 sek. geresnis nei jai pačiai priklausęs ankstesnis Lietuvos rekordas.

100 m plaukimo laisvu stiliumi nugalėtoja tapo olandė Ranomi Kromowidjojo (54,14 sek.), antra finišavo jos tautietė Femke Heemskerk (54,78 sek.), trečia - Didžiosios Britanijos atstovė Francesca Halsall (54,87 sek.).

Mūsiškę finale dar pralenkė ir kita britė Natalie Coughlin (54,90 sek.).

Kita Lietuvos plaukikė E. Gliožerytė to paties nuotolio ir stiliaus atrankos varžybose (58,99 sek.) tarp 53-ių dalyvių užėmė 36-tą vietą.

Šiose varžybose, kurios truks tris dienas, R. Meilutytė plauks ne tik savo pagrindines rungtis 50 m (sekmadienį) ir 100 m krūtine bei laisvu stiliumi (abu - šeštadienį), bet ir išmėgins jėgas 50 m peteliške ir 100 m nugara distancijose (abu - penktadienį).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)