Lietuvis iš viso surinko 1491 tašką. Turnyro nugalėtoju tapo vengras Robertas Kasza (1528), o antrąją vietą užėmė baltarusis Ramanas Pinčukas (1502).

Puikiai kombinuotoje rungtyje pasirodė ir Lukas Kontrimavičius, užėmęs 10-ąją vietą. Arturas Bartaševičius liko 26-as, o Dovidas Vaivada - 39-as.

Bendrojoje įskaitoje L. Kontrimavičius (1389 taškai) užėmė 20-ąją vietą, A. Bartaševičius (1082) - 44-ąją, o D. Vaivada (1081) - 45-ąją.

J. Kinderis: namų darbai atlikti gerai

Tarptautinėse šiuolaikinės penkiakovės varžybose Vengrijoje trečiąją vietą užėmęs Justinas Kinderis teigia, kad dar prieš lemiamą rungtį galvojo apie šią poziciją, nors bendrojoje įskaitoje buvo tik septintas.

Kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje pasaulio čempionas savo planą įvykdė – aplenkė 4 konkurentus ir užėmė trečiąją poziciją ant prizininkų pakylos. Tai nėra staigmena, nes J. Kinderis pasižymi taikliais šūviais ir greičiu bėgdamas.

„Džiaugiuosi, kad šaudyti gerai sekėsi ne tik treniruotėse, bet ir čia, – po finišo sakė sportininkas. – Prieš paskutinę rungtį galvojau apie 3 vietą, žinojau, kad ji pasiekiama. Tik gaila, kad kitose rungtyse per daug leidau pabėgti kitiems varžovams.“

Lietuviui šiandien taip ir nepavyko pavyti vengro Roberto Kaszos bei baltarusio Ramano Pinčuko.

Vis dėlto pirmuoju sezono startu J. Kinderis liko patenkintas.

„Esu patenkintas, žiemą namų darbai buvo atlikti gerai“, – įvertino savo pasirengimą sezonui pasaulio čempionas.

Kombinuotoje rungtyje – Lietuvos penkiakovininkių dominavimas

Budapešte pasibaigusiose tarptautinio turnyro moterų varžybose į geriausiųjų dešimtuką pateko viena Lietuvos sportininkė - Lina Batulevičiūtė (1307 taškai). Kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje ji užėmė 4-ąją vietą, o bendrojoje įskaitoje pakilo į 8-ąją.

Kombinuotoje rungtyje Lietuvos sportininkės pasirodė tiesiog fantastiškai. Geriausią rezultatą šioje rungtyje pasiekė Aurelija Tamašauskaitė, o antąją vietą užėmė Karolina Gužauskaitė. Deja, nesėkmingas pasirodymas ankstesnėse rungtyse mūsų merginoms neleido pakilti aukščiau bendrojoje įskaitoje: K. Gužauskaitė (1082) užėmė 39-ąją vietą, o A. Tamašauskaitė (1053) - 40-ąją.

Gintarė Venčkauskaitė kombinuotoje rungtyje liko šešta, o bendrojoje įskaitoje - 25-ta (1229).

Deja, kombinuotoje rungtyje nepasisekė po pirmosios dienos geriausiųjų dešimtuke buvusioms seserims Ievai ir Emilijai Serapinaitėms. E. Serapinaitė šioje rungtyje užėmė 36-ąją vietą ir bendrojoje įskaitoje nukrito į 13-ąją (1290). I. Serapinaitė šiandien finišavo 49-ta ir bendrojoje įskaitoje iš antrosios vietos smuktelėjo į 17-ąją (1273).

Moterų varžybų nugalėtoja tapo vengrė Sarolta Kovics (1361), antrąją vietą užėmė ispanė Marta Garcia-Miguel (1359), trečiąją - britė Kate French (1353).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)