Trečią varžybų dieną į stipriausius „A“ finalus pateko du mūsų šalies plaukikai – Tomas Navikonis ir Rūta Meilutytė.

Vyrų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi kvalifikacijoje Tomas Navikonis užfiksavo 50,46 sek. rezultatą ir aštuntu numeriu pakliuvo į „A“ finalą. Ryte pats greičiausias buvo graikas Andreas Vazaios (49.41).

Finale T. Navikonis plaukė greičiau. Po pusės distancijos jis buvo penktas, o likusioje nuotolio dalyje atsikovojo dar vieną poziciją ir finišavo ketvirtas. Lietuvio laikas – 49,92 sek. – naujas geriausias asmeninis rezultatas. Auksą iškovojo Andreas Vazaios (48.98) iš Graikijos.

Deividas Kazilas tos pačios rungties atrankoje užfiksavo naują karjeros rekordą (50.81), užėmė 13-ą vietą ir užsitikrino vietą „B“ finale. Jame lietuvis finišavo penktas (50.69) ir dar kartą pagerino asmeninį rekordą.

Į „C“ finalą su nauju karjeros rekordu (51.84) pateko Rokas Jazdauskas. Jis šįryt tarp 141 dalyvio buvo 27-as. Vakare R. Jazdauskas buvo dar greitesnis – 100 m l. stiliumi nuplaukė per 51,62 sek. įveikė visus „C“ finalo dalyvius.

Moterų 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi kvalifikacijoje ketvirtą vietą užėmė Rūta Meilutytė. Ji distanciją įveikė per 25,74 sek. ir savajame plaukime nusileido tik pasaulio rekordininkei švedei Sarah Sjostrom (24.46). „A“ finale R. Meilutytė pasigerino rytinį laiką ir finišavusi per 25,67 sek. užėmė 7 vietą. Nugalėtoja tapo atrankos lyderė S. Sjostrom (24.31).

R. Meilutytei priklausantis Lietuvos rekordas ir pasaulio čempionato „A“ normatyvas yra 25,04 sek.

Varžybos Stokholme yra puiki proga stipriausiems pasaulio plaukikams pasitikrinti jėgas ar įvykdyti trūkstamus normatyvus prieš artėjantį pasaulio plaukimo čempionatą, universiadą, Europos jaunimo olimpinį festivalį ir Europos čempionatą.

Varžybų prizinį fondą sudaro 38 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją