Atrado oponento Achilo kulną

32-ejų E. Valavičius karaliavo „Siemens arenoje“. Keturių kovotojų turnyras dėl „Bushido FC Hero‘s“ čempiono diržo baigėsi abejonių nekeliančiu lietuvio triumfu.

Pusfinalyje E. Valavičius vos per 13 sek. sudorojo vokietį Hendriką Oschmanną – nors oponentas pirmasis pralaužė Lietuvos atstovo gynybą, netrukus E. Valavičius parklupdė priešininką triuškinančių smūgių kruša.

Pirmos kovos nė kiek nenuvargintas E. Valavičius po dviejų valandų turnyro finale susitiko su lenku Krzysztofu Morzyszeku. Pastarasis pusfinalio barjerą peržengė taip pat gana nesunkiai, pirmame raunde skausmingu veiksmu įveikęs Vladimirą Liušiką iš Ukrainos. Vis dėlto šios dvikovos metu nukentėjo lenko koja – būtent galingu smūgiu į skaudamą vietą finale E. Valavičius nokautavo K. Morzyszeką, vos pajėgusį iššlubčioti iš arenos.

„Mano sekundantai atkreipė dėmesį, kad pirmoje kovoje lenkas praleido kelis smūgius į koją. Finale spyriau jam į tą pačią vietą ir pastebėjau, kad jis visiškai neblokuoja mano smūgių. Tuo ir pasinaudojau“, - po dvikovos DELFI aiškino E. Valavičius. - Supratimas ateina su metais. Man nebesinori išeiti į ringą ir tuščiai daužyti varžovui galvą. Reikia pasitelkti ir taktiką. Gal žmonės galvoja, kad čia, ringe, du sportininkai tiesiog stovi ir daužo vienas kitam snukius, bet taip nėra“.

„Bushido FC“ pasaulio čempiono titulą E. Valavičius buvo iškovojęs ir 2010 metais, tačiau šiemet taip pat Vilniuje kiek netikėtai pralaimėjo Meradui Malikui iš Prancūzijos.

„Šiandien esu čempionas, bet nesijaučiu esąs stipriausias pasaulyje. Yra daug kovotojų, ir dažnai viską lemia vienas smūgis. Dabar pavyko man, bet ankstesnėje dvikovoje lygiai taip pat pralaimėjau prancūzui”, - prisiminė kovotojas iš Lietuvos.

- Ginti titulą bus sunkiau nei jo siekti? - paklausėme E. Valavičiaus

- Iš tiesų. Troškimas laimėti titulą būna daug didesnis nei noras jį apginti. Be to, į nugarą kvėpuoja jaunimas – tegu tik jis dirba, vejasi.

- Lietuvoje matote jaunų sportininkų, kurie galėtų jus pakeisti šioje svorio kategorijoje?

- Kol kas gal ir nelabai, bet yra perspektyvių lengvo svorio kovotojų. Jiems galiu tik palinkėti sėkmės. Gal ir ne visada pavyksta laimėti, bet pralaimėjimai tik užgrūdina. Padarai išvadas ir judi tolyn.

- Jūs taip pat padarėte išvadas po pralaimėjimo M. Malikui?

- Taip. Manęs kartais klausia, kodėl aš visąlaik laimiu. Ta dvikova parodė, kad galiu ir pralaimėti. Tik keista, kad būna sunku suprasti, ko nori Lietuvos žmonės: ar mano pergalių, ar nesėkmių. Kai laimiu, visi sako, kad kovoju su silpnais varžovais, o jei pralaimiu, vadinasi, pats esu silpnas (juokiasi – DELFI).

- Kada vyksite į Las Vegasą ruoštis vasarį laukiančiam turnyrui ir kovai dėl 1 mln. JAV dolerių prizo?

- Ketinu netrukus važiuoti ten ir treniruotis. Toks šansas pasitaiko tik kartą gyvenime: tai tas pats, kaip krepšininkui patekti į NBA. Sunkiai dirbome dėl šios galimybės – svarbu, kad dabar nepasitaikytų traumų.

Remyga ringe neužgaišo, nors ruošėsi ilgai kovai

Žiūrovus pakilti iš savo vietų privertė ir R. Morkevičius, kuris dėl pastaraisiais metais vieno garsiausių Lietuvos kovotojų karjerą temdžiusių nugaros skausmų nuo šiol kausis tik pagal KOK taisykles (imtynių veiksmai neleidžiami).

Remyga pravardžiuojamas sportininkas vos per pusę minutės keliais efektingais kojų smūgiais nokautavo lenką Eliaszą Jankowski.

„Taupiau save ilgai kovai, bet išėjo kitaip. Esu labai laimingas ir noriu padėkoti visiems už palaikymą. Jaučiu jį labai stipriai, nes esu gana jautrus žmogus. Kiekvienas palinkėjimas man suteikia vidinės ramybės“, - teigė R. Morkevičius, kuris į ringą žengė neseniai pasveikęs po gripo.

Pergales šeštadienį pasiekė ir potencialiais R. Morkevičiaus įpėdiniais laikomi jauni kovotojai: Ignas Barysas efektingai pranoko japoną Yoshitaka Abe, o Deividas Danyla palaužė Sergejaus Panko iš Latvijos pasipriešinimą.

Pateikti staigmenos nepavyko Arūnei Laužeckaitei, kuri kovą dėl pasaulio čempionės vardo pralaimėjo Lietuvos publikai jau pažįstamai Janai Kunickajai iš Rusijos.

Nesėkmes taip pat patyrė kojos traumos kamuojamas Tomas Pakutinskas ir Arnas Šakočius, o Tadas Šapoka, Mindaugas Veržbickas, Vaidas Valančius ir Maksimas Nevolia žiūrovams dovanojo pergales. Iš viso lietuviai laimėjo 9 iš 12 kovų.

Visi „Bushido FC Hero‘s World GP“ rezultatai:

Keturių kovotojų turnyras dėl „Bushido FC Hero‘s“ čempiono diržo:

1-as pusfinalis – Krzysztofas Morzyszekas (Lenkija) skausmingu veiksmu įveikė Vladimirą Liušiką (Ukraina)

2-as pusfinalis – Egidijus Valavičius (Lietuva) nokautavo Hendriką Oschmanną (Vokietija)

Finalas – E. Valavičius nokautavo K. Morzyszeką

Kova dėl „Bushido FC“ moterų čempionės diržo:

Jana Kunickaja (Rusija) nokautavo Arūnę Laužeckaitę (Lietuva)

Kitos kovos:

Ignas Barysas (Lietuva) nokautavo Yoshitaka Abe (Japonija);
Tadas Šapoka (Lietuva) rankos laužimu įveikė Ricky Campbellą (Anglija);
Deividas Danyla (Lietuva) nokautavo Sergejų Panko (Latvija);
Mindaugas Veržbickas (Lietuva) nokautavo Makoto Sasaki (Japonija);
Radoslawas Tomaszewskis (Lenkija) teisėjų sprendimu pranoko Arną Šakočių (Lietuva);
Vaidas Valančius (Lietuva) trikampiu kojų smaugimu įveikė Igorį Parinecą (Ukraina);
Maksimas Nevolia (Lietuva) nokautavo Sergejų Sochą (Ukraina);
Remigijus Morkevičius (Lietuva) nokautavo Eliaszą Jankowski (Lenkija);
Jerry Ottas (Vokietija) nokautavo Tomą Pakutinską (Lietuva).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją