Tradicinis mišrių kovos menų „Bushido Hero's“ turnyras virto „Siemens“ arenos ringe debiutavusio J. Mockos šlovės akimirka.

96 kg svorio kikboksininkas „KOK World GP 2015“ pusfinalyje eliminavo kur kas labiau patyrusį Stepaną Cirligą iš Moldovos, o finale tapo tikru košmaru čekui Thomasui Hronui.

Antrame raunde lietuvis it paleista spyruoklė metėsi ant varžovo ir patiesė jį ant žemės. Vos po keliolikos sekundžių J. Mocka padarė tai dar kartą, o kai Čekijos kovotojas griuvo trečiąsyk, ringo teisėjas nutraukė kovą.

Triumfuoti J. Mockui nesutrukdė kojos trauma, dėl kurios darbuotis teko beveik vien rankomis.

„Niekas manimi netikėjo, bet įrodžiau, kad galiu kovoti gerai“, – džiūgavo kovotojas.

Pergalę gimtojo miesto publikos akivaizdoje jis pavadino svarbiausiu savo karjeros momentu.

„Kažkas naujo mano gyvenime. Žodžiais to neapsakysi“, – laime tryško J. Mocka.


KOK organizacijos laurais vainikuotas buvo ir svorio kategorijos iki 93 kg čempionas. Jis turėjo paaiškėti dar praėjusį pavasarį, bet tuomet Sergejaus Maslobojevo ir Roberto Dorino (Rumunija) akistata finale buvo nukelta dėl pirmojo traumos: pusfinalyje klaipėdietis laimėjo, bet susilaužė ranką ir tęsti pasirodymo nebegalėjo.

Po septynių mėnesių kova įvyko: nors firminiais rankų smūgiais, dėl kurių gavo Kuvaldos pravardę, S. Maslobojevas be gailesčio talžė rumuną, pastarasis pirmame raunde pergudravo lietuvį klastingu suktuku ir pasiuntė jį į nokdauną.

Nepaisant to, po trijų raundų teisėjai nugalėtoju paskelbė ringo šeimininką.

Pastarasis vėliau sąžiningai prisipažino nesitikėjęs tokios sunkios kovos.

„Esu geriausios formos gyvenime, puikiai pasirengęs fiziškai. Per apšilimą jutau, kad smūgiuoju labai stipriai, ir treneris tai patvirtino. Kovos metu pataikiau varžovui tiek švarių smūgių į galvą, bet jis nenukrito, tik vieną kartą susvyravo. Matėsi, kad akys jau baltos, bet jis vis tiek niekaip negriuvo. Nesupratau, gal žmogus tvirtą galvą turi“, – svarstė S. Maslobojevas, dabar labiausiai norintis parodyti savo gabumus Japonijoje.

Šeštadienio vakarą įvyko dar aštuonios dvikovos, kuriose susitiko Lietuvos ir užsienio atletai. Iš viso turnyre, kurį organizuoja Lietuvos bušido federacija (LBF), susikibo 22 kovotojai iš dešimties valstybių.

KOK GP pusfinaliai (svorio kategorija per 93 kg)

Julius Mocka – Stepanas Cirligas (Moldova)

Ne itin efektingai, užtat šimtu procentų efektyviai: J. Mocka debiutavo tokio lygio turnyre smūgiuodamas dažniau ir tiksliau už patyrusį varžovą. Lietuvis į finalą žengė teisėjų sprendimu.

Thomasas Hronas (Čekija) – Michalas Turinsky (Lenkija)

Antrame raunde atkutęs Th. Hronas per likusį laiką sudorojo visiškai išsekusį M. Turinsky, bet ir pats išliejo marias prakaito, nepasilikdamas jėgų rezervo finalui.

KOK GP finalas

Julius Mocka – Thomasas Hronas

9 kg lengvesnis lietuvis sėkmingiau išnaudojo savo greičio persvarą, nei jo varžovas - jėgos. Vos prasidėjus antram raundui J. Mocka tris kartus iš eilės paguldė Th. Hroną ant grindų - paskutinis smūgis buvo lemtingas, kadangi ringo teisėjas užfiksavo nokautą ir nutraukė kovą.

Kitos kovos

Martynas Jasiūnas – Jordy Laretas (Olandija)

Atvykėlis iš Olandijos papildomame raunde pasiuntė ringo šeimininką į nokautą.

Herkus Lukošiūnas – Dawidas Mirkowskis (Lenkija)

Dar prasčiau sekėsi H. Lukošiūnui, kurį jau dvikovos pradžioje 17-metis lenkas „išjungė“ smūgiu keliu į veidą.

Valdemaras Kulda – Raimondas Aukštikalnis (Latvija)

Permainingą trečiąją kovą, kurios metu nei vienam iš varžovų nepavyko įgyti aiškios iniciatyvos, teisėjų sprendimu laimėjo V. Kulda. Latvis tokį verdiktą palydėjo ironiška šypsena ir lipdamas iš ringo demonstratyviai kėlė ranką į viršų, tarsi jausdamasis nugalėtoju.

Teodoras Aukštuolis – Aleksandras Grebenkinas (Rusija)

Dvikovoje pagal MMA taisykles (leidžiami veiksmai parteryje) T. Aukštuolis nesugebėjo niekuo pagrasinti ištvermės stokojančiam varžovui, bet teisėjai įžvelgė daugiau noro atakuoti rodžiusio lietuvio pranašumą.

Henrikas Vikšraitis – Kurtisas Allenas (Didžioji Britanija)

Ne visoms kovoms „Siemens“ arenos ringe būdingą techniką ir greitį pademonstravęs H. Vikšraitis teisėjų sprendimu pranoko svečią iš Didžiosios Britanijos.

Tomas Pakutinskas – Kamilis Bazelakas (Lenkija).

„Centnerių“ kaktomušoje pagal MMA taisykles 110 kg svorio T. Pakutinskas greičiau nei per minutę užlaužė sprandą 4 kg sunkesniam 35-erių veteranui iš Lenkijos.

Tadas Jonkus – Marcusas Powelas (Didžioji Britanija)

Tris raundus varžovą po ringą gainiojęs ir smūgių kruša apibėręs T. Jonkus pasiekė įtikinamą pergalę.

Karolis Liukaitis – Pavelas Turukas (Baltarusija)

Kantrybė abiems kovotojams šįkart seko greičiau nei jėgos: paskutiniame raunde jie nebepaisydami jokio atsargumo vienas kitą taškė smūgių papliūpomis. Lygių varžovų dvikovoje K. Liukaičiui labiausiai padėjo namų sienos: publikos džiaugsmui, teisėjai pergalę skyrė šeimininkui.

Sergejus Maslobojevas – Robertas Dorinas (Rumunija)

Nors R. Dorinas pirmame raunde smūgiu po suktuko užklupo favoritu laikytą S. Maslobojevą ir pasiuntė jį į nokdauną, teisėjai po trijų raundų kovos labiau įvertino klaipėdiečio kirčius ir paskelbė jį kovos laimėtoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)