Jubiliejinio 30-o bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ rezultatai bus įtraukti į Lietuvos bėgimo taurės įskaitą, o per 500 užsiregistravusiųjų sulaukę organizatoriai fiksuoja naują dalyvių rekordą.

Bėgikų laukia unikali, jau 30 metų nesikeičianti 11,7 km ilgio trasa gražiausiomis Žaliųjų ežerų vietomis. Dalyviai, kaip ir kiekvienais metais, varžysis šešiose amžiaus grupėse. Geriausiųjų laukia specialūs rėmėjų įsteigti prizai, taurės ir medaliai, o kiekvienas finišavęs dalyvis gaus atminimo medalį.

„Pradžia ir buvo tokia, kad sugalvojome bėgimą, susijusį su „Žalgirio“ mūšiu ir Karaliaus Mindaugo karūnavimu. Tradicija yra, bėgikai žino šį renginį, bėgama gražiomis vietomis. Čia tikra sveikatos oazė – sutvarkytas, išvalytas paplūdimys, po bėgimo galima bus atsigaivinti vandenyje“, – sakė vienas iš organizatorių, Vilniaus dirbančiųjų sporto klubų sąjungos „Žalgiris“ prezidentas Arvydas Sedekerskis.

Jau septyneri metai prie šio bėgimo organizavimo prisideda ir Vilniaus viešoji įstaiga „Sveikas miestas“. Jos direktorius Mantas Paulauskas pasidžiaugė, kad į jubiliejinį renginį žada ateiti ir nė karto šio bėgimo nepraleidę žmonės.

„Šiais metais norime padėkoti visai Vilniaus DSKS „Žalgirio“ komandai, – kalbėjo jis. – Tai visiškai kitoks bėgimas – ne miesto centre, o miško takeliais, nebūtinai asfaltu. Per daug kažko nenorime prigalvoti, kad bėgimas neprarastų savo autentiškumo.“

Prie bėgimo išskirtinumo daug metų prisidėjo rišami numeriai. „Jie gal iš pradžių atrodė juokingai, tačiau dabar sudaro retro įspūdį, žmonės net nori juos nusipirkti. Tačiau šiais metais jau bus naujoviški, laiko fiksavimo mechanizmą turintys numeriai“, – teigė M. Paulauskas.

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną sunku konkuruoti su šventiniais renginiais, vykstančiais mieste, tačiau dar iki bėgimo likus kelioms dienoms organizatoriai fiksavo rekordinį dalyvių skaičių.

Pernai vyrų grupėje nugalėtoju tapo maratonininkas Mindaugas Viršilas, o moterų – lengvaatletė ir dainininkė Gintarė Zenkevičiūtė.

Bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ startas – 11 val. prie „Žaliųjų ežerų“ paplūdimio.

Penkiuose Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapuose greičiausio klubo laukia ne tik piniginiai prizai, bet ir kelionių organizatoriaus „Magelano kelionės“ įsteigtas prizas – šeši kelialapiai į 2020 metų Milano maratoną.

Po 11 LBT etapų klubų įskaitoje tvirtai pirmauja „Bėgimo klubas“ (7695 taškai), antras – „Lukas“ (6620), į trečią vietą šoktelėjo „Jonavos BK Maratonas“ (5989), į ketvirtą smuktelėjo „Stadija“ (5897), o penktasis – „Kauno BMK“ (5766).

Kviečiame registruotis ir į 13-ą LBT etapą – 18-ąjį Žaslių bėgimą „Aplink Žaslių ežerą“, kuris vyks liepos 27-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)