Kortų kol kas neatidengia

Prieš dieną išreiškęs abejones, kad LTOK vykdomojo komiteto nariams nebuvo pateikiama visa informacija apie iš loterijų bendrovės „Olifėja“ gaunamas lėšas, V. Alekna žada siekti aiškumo ir viešumo olimpinio judėjimo buhalterijoje.

Vis dėlto, bendraudamas su DELFI skaitytojais, kandidatas į LTOK prezidentus atvirai savo įtarimų neišklojo. Paklaustas, ar paaiškėjus piktnaudžiavimo atvejams kreiptųsi į teisėsaugą, V. Alekna nuo tiesaus atsakymo taip pat išsisuko.

„Mano tikslas tikrai nebūtų atėjus žvalgytis į praeitį. Manau, reikia maksimaliai susikoncentruoti ateities darbams, tuo labiau, kad per ateinančią kadenciją lauks du svarbūs renginiai – olimpinės žaidynės“, – sakė 40-metis disko metikas.

Gina L. Asadauskaitę

Paprašytas įvertinti postą paliekančio LTOK prezidento Artūro Poviliūno veiklą, V. Alekna padėkojo šiam tik už indėlį į savarankiško olimpinio komiteto atkūrimą 1988 metais.

Tašką savo sportininko karjeroje jau padėjęs buvęs pasaulio ir Europos čempionas taip pat sukritikavo LTOK vadovybę dėl paviešinto Londono olimpinės čempionės Lauros Asadauskaitės prašymo jai atiteksiantį 5-os klasės BMW automobilį pakeisti brangesne transporto priemone.

„Man nepriimtini tokie metodai, kai žmogus, tapęs Lietuvos didvyriu, iškovojęs apdovanojimą olimpinėse žaidynėse, po kurio laiko apjuodinamas. Nesu įsigilinęs į šią problemą, bet, kiek teko susipažinti su spaudoje pateikiama informacija, susidariau nuomonę, kad visiškai nebuvo jokio pagrindo apjuodinti sportininkę“, – situaciją vertino V. Alekna.

Su konkurente žaisti karo nenori

Tuo tarpu apie savo varžovę LTOK prezidento rinkimuose Dainą Gudzinevičiūtę V. Alekna atsiliepė pagarbiai ir pavadino šaulę lygiaverte konkurente.

„Visų pirma, noriu pasakyti, kad Daina buvo puiki sportininkė. Mes esame lygiaverčiai varžovai. Tikrai nesu tas žmogus, kuris galėtų vardyti jos trūkumus ir privalumus, manau, spalio 12 dieną pati sporto bendruomenė pasirinks, už ką balsuoti“, – kalbėjo disko metikas.

Beje, pirmadienį DELFI konferencijoje apsilankiusi D. Gudzinevičiūtė tvirtino lenkianti V. Alekną visapusiškesniu išsilavinimu ir darbo sporto organizacijose patirtimi. Pats V. Alekna lyginti savęs su Sidnėjaus olimpine čempione nenorėjo, bet portalo skaitytojų buvo paklaustas apie savo žinias.

„Aš esu edukologijos mokslų magistras, baigęs Lietuvos kūno kultūros akademiją. Beje, LKKA baigė ir dabartinis LTOK prezidentas A. Poviliūnas. Užsienio kalbos? Moku rusų ir anglų. Problemų bendraudamas anglų kalba neturėjau“, – pasakojo V. Alekna.

Nuo praėjusių metų lapkričio jis dirba Vidaus reikalų ministerijos patarėju. Paklaustas, ką sporto labui nuveikė šiose pareigose, V. Alekna tikino ne tik spaudęs rankas bei dovanojęs gėles švenčių proga.

„Daug tektų vardinti. Kadangi mano veikla susijusi su Kūno kultūros ir sporto departamentu, vienas paskutinių darbų – tarpinstitucinio plano rengimas, taip pat sporto įstatymo tobulinimas Seime. Dalyvauju įvairiose sporto renginių darbo grupėse – Europos dviračių treko čempionato, pasaulio jaunimo irklavimo čempionato, aktyviai prisidėjau prie sportininkų premijų grąžinimo į prieškrizinį lygį ir taip toliau“, – vardijo buvęs sportininkas.

Ryšių su krepšiniu ir lengvąja atletika neslepia

Pristatydamas savo rinkimų programą, V. Alekna žadėjo 70 proc. LTOK biudžeto paskirstyti sporto federacijoms. DELFI skaitytojams kandidatas į LTOK prezidentus aiškino, kad lėšos būtų dalinamos atsižvelgiant į sporto šakų rezultatų ir masiškumo rodiklius.

„Be jokios abejonės, nebus visiems dalinama po lygiai – turi būti nustatyti aiškūs kriterijai, kuriais vadovaujantis galima pretenduoti į vienokią ar kitokią lėšų dalį. Į tuos kriterijus turėtų būti įtraukta pasirodymas olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose, sporto šakos masiškumas, populiarumas“, – dėstė V. Alekna.

Sporto užkulisiuose kalbama, kad V. Aleknos pergalė rinkimuose reikštų dar ryškesnį aktyviausių disko metiko rėmėjų – Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) – dominavimą kitų sporto šakų atžvilgiu.

V. Alekna neneigė daug bendraujantis su šių federacijų vadovais – LKF generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu ir LLAF prezidentu Eimantu Skrabuliu, kurie abu priklauso dabartiniam LTOK vykdomajam komitetui.

„Gerai pažįstu šiuos žmones, nes su jais tenka dažnai bendrauti. Daugeliu atvejų mūsų nuomonės sutampa“, – pripažino potencialus A. Poviliūno įpėdinis.

Kol kas jis tarp savo komandos narių viešai tėra nurodęs LKF prezidentą Arvydą Sabonį, kurį, sėkmės rinkimuose atveju, kvies tapti LTOK viceprezidentu. Analogišką postą V. Alekna pažadėjo ir D. Gudzinevičiūtei, nors neaišku, ar ši pasiūlymą priimtų. Kitų savo galimų bendražygių disko metikas neatskleidė, bet tikino, kad naujoje LTOK vadovybėje nebūtų vien krepšinio ir lengvosios atletikos atstovai.

„Yra daugiau žmonių. Kaip matėte, vakar viešai, o prieš porą dienų ir asmeniškai pasiūliau Dainai prisijungti prie savo komandos. O dėl trečio viceprezidento galiu pasakyti tik tiek: pretendentų – trys. Visi žinome, kad viceprezidento pareigos yra visuomeninės. Man svarbiausia, kad tas žmogus galėtų skirti maksimaliai daug dėmesio šioms pareigoms. Galiu garantuoti, kad trečias žmogus nebus nei iš lengvosios atletikos, nei iš krepšinio srities“, – pažymėjo V. Alekna.

Primename, kad LTOK prezidento rinkimai vyks spalio 12 d. LTOK generalinės asamblėjos rinkimų sesijoje balso teisę turės 103 olimpinio komiteto nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)