Trišalė bendradarbiavimo programa sudarė sąlygas Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos savivaldybių partnerystei renovuojant viešą sporto infrastruktūrą ir taip skatinant sveiką pasienio regionų gyventojų gyvenseną.

Šilalės ir Jurbarko gyventojai gali džiaugtis atnaujintais miestų stadionais, Pagėgiuose įrengtas krepšinio, futbolo ir riedlenčių bei riedučių aikštynas, o Palangą papuošė įspūdinga universali sporto salė.

Rekonstruotame Šilalės miesto stadione įrengtos dvi žiūrovų tribūnos, pastatytos ir įrengtos sportininkų rūbinės, dušai, tualetai, medicininės ir dopingo kontrolės, trenerių ir teisėjų patalpos. Šiuolaikiškai sutvarkyti bėgimo takai, šuolio į tolį ir disko metimo sektoriai. Čia vyksta treniruotės ir gimnazijos mokinių kūno kultūros pamokos.

Moderniu stadionu džiaugiasi ir Jurbarko gyventojai.

Pagėgiškiai krepšinio aikštelės neturėjo daugelį metų, todėl ypač vertina 2014 metais atidarytą naująjį sporto aikštyną. Čia miestelėnai ne tik propaguoja antrą Lietuvos religiją, bet ir spardo futbolo kamuolį, važinėja riedučiais ir riedlentėmis. Kadangi aikštynas įrengtas įgyvendinant bendrą projektą su Tilžės miestu (Rusija), atidarant jį buvo sužaistos draugiškos krepšinio ir futbolo rungtynės tarp Lietuvos ir Rusijos.

Palangos universalią sporto salę daugelis kurorto gyventojų iš karto pavadino „arena“, kadangi čia gali vykti įvairios sporto varžybos ir kultūros renginiai. Lūžtančios jūros bangos formos statinys, ko gero, yra vienas įspūdingiausių tokios paskirties pastatų Lietuvoje, pastatytų per pastaruosius metus.

Areną pamėgo ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kuri, kaip žinia, svarbiausiems startams visada rengiasi Palangoje.

2007-2013 metų Europos kaimynystės ir partnerystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga ir Rusijos Federacija. Jos tikslas – skatinti ekonominį ir socialinį vystymąsi ES bei Rusijos pasienio regionuose, sprendžiant bendras problemas ir iššūkius bei skatinant bendradarbiavimą tarp kaimyninių tautų.

Pagal šią Programą ne pelno siekiančios organizacijos iš Lietuvos ir Lenkijos pasienio regionų kartu su partneriais iš Kaliningrado srities įgyvendina 60 bendrų projektų infrastruktūros, aplinkosaugos, sveikatos, kultūros, turizmo, sporto ir švietimo srityse. ES šiems projektams finansuoti skyrė 135 mln. eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)