„Sparti ledo ritulio plėtra Lietuvoje jau duoda vaisius. Trečiąjį sezoną gyvuojanti vaikų ledo ritulio lyga stiprėja ir kokybiškai, ir kiekybiškai. Didžiausia plėtra jaučiama jauniausiųjų divizione, kur bus net septynios Lietuvos komandos ir keturios iš kaimyninių valstybių.

Sporto šakos masiškumas jaučiamas mažiausiųjų gretose ir tai gera ženklas ateičiai – gerai sukomplektuotos ir daug vaikų turinčios komandos tikrai kilstels vaikų ledo ritulio lygį“,- apie didėjantį populiarumą kalbėjo Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos direktorius Andrejus Korneičiukas.

Iš viso lygoje šiais metais keturiuose divizionuose kausis 26 komandos – 17 Lietuvos ir 9 iš Latvijos bei Kaliningrado srities (Rusija).

„Palyginti su praėjusiais metais, Lietuvoje komandų sumažėjo, tačiau tas dviejų ekipų dingimas natūralus, kadangi U-16 diviziono žaidėjai baigė pasirodymą mūsų lygoje. Smagu tai, jog mes sulaukiame vis daugiau kaimyninių valstybių klubų dėmesio ir taip geriname ledo ritulio kokybę šalyje, suteikdami komandoms galimybę rungtyniauti su pajėgiais varžovais“,- apie lygoje žaisiančias užsienio komandas sakė Andrejus Korneičiukas.

Praėjusiais metais U-10 divizione triumfavo Vilniaus „Eurocom“, U-12 ir U-14 – Liepojos „Liepajas metalurgs“, U-16 – Vilniaus „Pildyk“. Lygos nugalėtojai ir prizininkai išsidalijo 100 tūkstančių litų prizinį fondą.

Tokio paties dydžio prizinį fondą komandos išsidalins ir šiais metais.
Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos komandos kovoja dėl „Akropolio“ taurės. Ant šios beveik metro aukščio taurės kiekvieną sezoną yra įamžinami stipriausių komandų pavadinimai ir žaidėjų vardai bei pavardės.

Kaip ir garsioji „Stanley“ taurė, „Akropolio“ taurė nėra atiduodama komandoms. Todėl didžiausia Lietuvos ledo ritulininkų svajonė yra tapti sezono čempionais ir nors kartą iškelti ją virš galvos. Akropolio“ taurė yra garbingiausias Lietuvos ledo ritulio apdovanojimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją