Kaip teigia dviratininkės tėvas ir treneris Albertas Rimša, šiemet jie bando naujas trasas. „Pinigai vos ne tie patys, tiktai kelionė brangesnė. Tačiau Vilma gyvena pas draugus, nereikia mokėti už butą“, – sako A. Rimša.

Floridoje labai daug BMX dviračių trasų, Amerikoje priskaičiuojama net apie 100 tūkst. mažųjų dviračių kroso sporto entuziastų. „Amerikoje yra tokia BMX formulė: dviratininkai dalyvauja žemesnio lygio varžybose, renka taškus, kiekviena jų treniruotė baigiasi varžybomis. Kas surenka daugiausia taškų, dalyvauja Amerikos čempionate, o po jo gali patekti į pasaulio čempionatą“, – aiškino olimpietės treneris.

30 metų Vilma Rimšaitė Floridoje treniruosis iki vasario 18 d. Sugrįžusi į namus, pabus porą savaičių ir vyks į Prancūziją, kur kovo viduryje prasidės tos šalies čempionatas, o netrukus – ir Europos lyga, kurioje – 11 etapų.

„Galima dalyvauti visuose etapuose, tačiau reitingo taškai bus skaičiuojami toms sportininkėms, kurios geriausiai pasirodys penkiuose etapuose ir gaus reitingo taškus. Visų etapų varžybose Vilma gal ir nedalyvaus, tačiau kokiuose 8-10 turėtų bandyti jėgas“, – teigė A. Rimša.

Europos po čempionatas šiemet vyks Danijoje, o po poros savaičių – pasaulio čempionatas Olandijoje uždaroje trasoje. 2015 m. planetos pirmenybės bus surengtos Belgijoje, o 2016 m. pasaulio čempionatas vyks Kolumbijoje. Čia ir prasidės atranka į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Atranka vyks pagal šalis. Lietuva dabar buvo devintoje vietoje, o į olimpines žaidynes pateks 8 šalys. Mums reikia truputį daugiau taškų, tada patektume tiesiai į olimpines žaidynes, nebūtų taip, kaip 2012-aisais. Patekimas į olimpines žaidynes sprendėsi pačiu paskutiniuoju momentu – per pasaulio čempionatą. Jeigu turėtume daugiau dviratininkių, kurias dar tiktai auginamės, būtų gerokai lengviau“, – įsitikinęs A. Rimša.

Pasak 2013 m. geriausių Lietuvos sportininkų rinkimuose 9-ąją vietą užėmusios dviratininkės tėvo, šiemetinis sezonas V. Rimšaitei bus sudėtingas: „Laukia nemažai varžybų, o norint jose dalyvauti reikia nemažai pinigų“.