„Šie metai bus sportiniai, reikia būti kartu. Žinoma, sportininkams reikia varžytis garbingoje kovoje, nepakišinėti savo šalies ir nedaryti jai gėdos. Apskritai Rusijos sportas globaliu mastu yra absoliučiai švarus“ – V. Mutko sakė „R-Sport“.

Primename, kad po visos serijos dopingo skandalų 2015 metais iš
savo postų pasitraukė Rusijos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Valentinas Balachničevas ir vyriausiasis rinktinės treneris Valentinas Maslakovas.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) lapkričio 18 d. patvirtino, kad Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) neatitinka šios tarptautinės organizacijos kodekso reikalavimų.

WADA paskelbtose išvadose konstatuojama, kad Rusijos lengvojoje atletikoje dopingo vartojimo kultūra yra įsišaknijusi labai giliai – įtariamas net Vyriausybės įsikišimas. Teigiama, kad rusų atletai galėjo mokėti kyšius dopingo kontrolieriams ir Maskvos laboratorijai. Dėl to buvo sunaikinta daugiau nei 1000 potencialiai teigiamų dopingo testų.

Dėl dopingo skandalų IAAF taryba yra suspendavusi Rusijos lengvosios atletikos federacijos (ARAF) narystę organizacijoje, kartu nušalindama visus šios šalies sportininkus nuo tarptautinių varžybų. IAAF inspektoriai aplankys Rusiją, o speciali komisija apie nuveiktą darbą pateiks ataskaitą kovo 27 d., kuomet ir bus sprendžiama, ar sankcijas palikti galioti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)