Savo straipsnyje britų dienraštyje „Sunday Times“ V. Mutko pažymėjo, kad Rusija stengiasi savo sportą padaryti „švarų ir sąžiningą“. Ministras taip pat pareiškė, kad jam „gėda“ dėl tų atletų, kurie apgaudinėjo visuomenę vartodami dopingą.

2015 metų lapkritį nepriklausoma pasaulio antidopingo agentūros (WADA) komisija apkaltino Rusiją dėl gausaus antidopingo taisyklių pažeidimo atvejų ir rekomendavo tarptautinei lengvosios atletikos federacijai (IAAF) Rusijos atletus nušalinti nuo jos rengiamų varžybų, tarp jų ir Rio de Žaneiro olimpiados.

IAAF taryba pristabdė Rusijos lengvosios atletikos federacijos narystę organizacijoje bei uždraudė šios šalies atletams dalyvauti tarptautinėse varžybose. Anksčiau buvo skelbiama, kad birželio 17 dieną IAFF svarstys dėl sankcijų panaikinimo Rusijos lengvosios atletikos federacijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)