Geriausiai iš lietuvių antrajame pratime sekėsi Vladui Motūzai, kuris sklando Lietuvoje, bendrovėje „Sportinė aviacija ir Ko“, pagamintu sklandytuvu „Mini LAK“, baigė antras. Lietuvos pilotas surinko 844 taškus ir užėmė penktą vietą.

Bendroje čempionato įskaitoje antrą vietą užimantis V. Motūza turi 6702 taškus ir 523 taškais atsilieka nuo lyderio poziciją sustiprinusio italo Stefano Ghiorzo, kuris antradienį laimėjo aštuntąjį pratimą.

Trečiąją poziciją bendroje įskaitoje išsaugojo 6192 taškus turintis australas Morganas Sandercockas, kuris ir aštuntajame pratime buvo antras.

Tomas Kuzmickas antradienį su 148 taškais liko paskutinis – dvyliktas. Šią poziciją jis užima ir bendroje įskaitoje su 3235 taškais,

Kartu su pasaulio čempionatu Pociūnuose vyksta ir parengiamosios 2016 metų pasaulio sklandymo čempionato varžybos (MIX klasė, 8 dalyviai) bei Lietuvos klubinės klasės čempionatas (26 dalyviai).

MIX klasėje vėl antrą vietą aštuntajame pratime užėmė tarptautinė pora Adamas Czeladzkis iš Lenkijos ir lietuvis Darius Liaugaudas. Neįgalūs vyrai antradienį surinko 981 tašką ir tik 19 taškų nusileido pratimo varžybas laimėjusiam japonui Makoto Ichikawai.

Bendroje įskaitoje pirmaujantis lietuvio ir lenko duetas turi 7563 taškus ir 695 taškais lenkia antroje vietoje esantį japoną Makoto Ichikawą.

Lietuvos klubinės klasės čempionate aštuntąjį pratimą laimėjo ir lyderiu bendroje įskaitoje tapo australas Tobias Geigeris. Po aštuonių pratimų jis turi 6811 taškų ir vos 19 taškų lenkia į antrą vietą pakilusį Jorį Vainių.

Į trečiąją poziciją bendroje įskaitoje pakilo Vytautas Rasimavičius (6753 tšk.), o prieš poilsio dienas pirmavęs Romualdas Konteikis (6706 taškai) smuktelėjo į ketvirtą vietą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją