Graikų-romėnų imtynių varžybas abu lietuviai pradėjo pergalėmis – 22 metų Vilius Laurinaitis (svorio kategorija iki 98 kg) atrankos kovoje palaužė praėjusių metų europos jaunimo čemionatą norvegą Felixą Baldaufą, o burtų dėka iškart į aštuntfinalį patekęs 23 metų Julius Matuzevičius (iki 80 kg) pranoko graiką Nikolaos Varkos.

Tačiau paaiškėjo, kad tai buvo vienintelės lietuvių pergalės pirmąją varžybų dieną Heidaro Alijevo arenoje Baku.

Aštuntfinalyje V. Laurinaitis neatsilaikė prieš Azerbaidžano atstovą Orchaną Nurijevą, pernai tapusį pasaulio jaunimo čempionu. Lietuviui šiame etape varžybos ir baigėsi, nes O. Nurijevas neįveikė ketvirtfinalio barjero, o V. Laurinaitis kovą dėl bronzos būtų tęsęs tik tuo atveju, jei Azerbaidžano imtynininkas būtų patekęs į finalą.

J. Matuzevičius ketvirtfinalyje kovojo su rusu Jevgenijumi Salejevu ir pralaimėjo. Pusfinalyje Baltarusijos atstovą Viktorą Sasunovskį palaužęs J. Salejevas atvėrė lietuviui kelią į turnyrą dėl bronzos. Tam pirmiausiai reikėjo įveikti ukrainietį Oleksandrą Šyšmaną. Jei tai būtų pavykę, būtų laukęs lemiamas mūšis su V. Sasunovskiu dėl bronzos medalio. Tačiau dvikovoje su ukrainiečiu iki pergalės pritrūko vos taško.

„Kovoje su ukrainiečiu sėkmė nusišypsojo varžovui. Juliui iki pergalės trūko vos vieno taško. Gaila, kad šįkart kelis taškus ne varžovas iškovojo, o mūsiškis padovanojo juos pats. Šis Ukrainos sportininkas mums puikiai pažįstamas, ne kartą esame kartu stovyklavę“, – po varžybų krimtosi Lietuvos imtynininkų treneris Ruslanas Vartanovas.

Pasak trenerio, pirmos kovos parodė, jog jo auklėtiniai gali sėkmingai varžytis ant Europos žaidynių kilimo, jiems netrūko kovingumo, bet to, burtai lėmė ne akivaizdžiai stipresnius, o lygiaverčius varžovus. „Tačiau galiausiai ir vienam, ir kitam šio to pritrūko. Gal net ne fizinių, o techninių dalykų. Todėl šios dienos imtynininkų pasirodymą vertinu ne visai patenkinamai“, – kalbėjo R. Vartanovas.

Buvusio imtynininko nuomone, V. Laurinaičiui aštuntfinalyje koją galėjo pakišti ir psichologija: „Jam teko varžytis su šeimininkų atstovu, gal tai kažkiek slėgė, nes Vilius yra sėkmingai kovojęs ir su daug stipresniais varžovais. Tikėjomės, kad azerbaidžanietis pateks į finalą ir taip ištemps Vilių į paguodos turnyrą, tačiau ir jam nepavyko.“

Sekmadienį Heidaro Alijevo arenoje ant imtynių kilimo žengs abu Lietuvos komandos lyderiai Aleksandras Kazakevičius ir Edgaras Venckaitis. Taip pat – Europos ir pasaulio jaunimo vicečempionas Mantas Knystautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)