„Neseniai baigėsi sezonas ir po nedidelės pertraukos pradedu rengtis būsimiems iššūkiams.

Labai svarbu pasitikrinti fizinę būklę, kad galėčiau palyginti su praėjusiais metais, nuspręsti kam skirti daugiausia dėmesio. Stengiuosi gerai pasirengti naujam sezonui ir pasiekti aukštų rezultatų“, - teigė V. Alekna.

Fizinės būklės tyrimus universitete V. Alekna atlieka jau ne vienerius metus. Žmogaus kaulų, raumenų sistemos testavimui naudojamas izokinetinis dinamometras. Juo atliekama kojų, rankų judesių dinaminė parametrų analizė. Šis aparatas ypač reikalingas lengvaatlečiams, boksininkams, futbolininkams ir kitiems sportininkams, kuriems reikia žinoti savo reakcijos laiką bei tikslumą.

„V. Alekna labai atsakingai rengiasi kiekvienam sezonui, o mes galime atlikti tyrimus, kurių rezultatai svarbūs tolimesniam krūvių ir treniruočių procesui. Mūsų mokslininkų atlikti tyrimai parodo, kaip keičiasi raumenų galingumo rodikliai, sportininko silpnąsias ir stipriąsias puses. Jau dabar matome kam atletas turi skirti daugiausia dėmesio“, - sakė LSU sporto prorektorius prof. dr. Aleksas Stanislovaitis.

Po fizinio parengtumo testų, V. Alekna susitiko su LSU pagal Erasmus programą studijuojančiais studentais iš Zagrebo (Kroatija) universiteto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)