Sportininkas tvirtina, kad naujai pamėgta sporto šaka jį žavi dėl galimybės neskubėti ir tikina, kad golfas reikalauja nemažai susikaupimo ir kantrybės. Disko metikas įsitikinęs, kad prie dar didesnio golfo populiarumo šalyje prisidėtų golfo erdvių atsiradimas miestuose.

– Kaip Jūsų gyvenime atsirado golfas? Kuo patraukė ši sporto šaka?

Golfas mano gyvenime atsirado prieš porą metų. Tada buvau treniruočių stovykloje Ispanijoje ir draugai pakvietė mane į golfo lauką – pasivaikščioti, juos palydėti ir keletą kartų smūgiuoti. Tada pirmą kartą paėmiau golfo lazdą į rankas. Kaip tik tuo metu mano karjera, kaip sportininko profesionalo, jau ėjo į pabaigą, todėl nauja sportinė veikla man labai patiko.

Šioje sporto šakoje mane žavi golfo aikštynų aplinka ir kamuoliuko skrydis, patinka tai, kad nereikia niekur skubėti. Esu įpratęs prie kitokių disko skrydžių, o tam, kad labai toli numuštum kamuoliuką, reikia daug mažiau pastangų. Be to, golfui nereikia kažkokio išskirtinio pasirengimo, išskyrus techninį – imi lazdas ir žaidi.

– Kokių mitų apie šią sporto šaką buvote girdėjęs prieš pradėdamas žaisti? Kaip dabar juos galite paneigti?

– Daugeliui žmonių golfas asocijuojasi su prabanga, tačiau galiu pasakyti, kad iš tikrųjų nieko panašaus nėra. Jeigu mes paskaičiuotume, kiek metams kainuoja abonementas į sporto klubą, irgi susidarytų pakankamai nemaža pinigų suma. Žaidžiant golfą, nemažai kainuoja golfo inventorius, tačiau jis tikrai tarnauja ne vienerius metus – tai priklauso nuo žaidimo intensyvumo. Manau, kad lazdų gali užtekti penkeriems metams ar net ilgiau. O jei kalbėtume apie narystę golfo klube, tai ji tikrai prieinama daugeliui.

Golfo infrastruktūra Lietuvoje yra pakankamai gera, o ypač vilniečiams sudarytos labai geros sąlygos - 50 km spinduliu nuo sostinės yra net trys golfo laukai.

– Šiais metais golfas vėl įtrauktas į olimpines žaidynes. Kaip manote, kaip tai prisidės prie šios sporto šakos populiarinimo?

– Tai yra labai džiugi naujiena golfo bendruomenės nariams, kuri įrodo, kad golfas yra tokia pat olimpinė sporto šaka, kaip ir kitos. Tai turėtų dar labiau populiarinti šią sporto šaką Lietuvoje.

Manau, kad tiek Lietuvos golfo federacijai, tiek golfo klubams reikėtų stengtis į šį sportą pritraukti kuo daugiau vaikų. Raginčiau ieškoti daugiau talentų ir skirti didesnį dėmesį infrastruktūros gerinimui. Dabar golfo klubai yra nemažu atstumu nuo miestų, tad, jeigu kalbėtume apie vaikų golfą, gan sudėtinga juos prisikviesti į klubus. Manau, kad pačiuose miestuose turėtų atsirasti golfo erdvės. Ten būtų galima sukurti vaikų grupes, jie galėtų treniruotis visus metus tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse. Tai pagerintų žaidėjų lygį, ilgainiui atsirastų naujų talentų, kurie užaugę turėtų visas galimybes dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir atstovauti mūsų šaliai.

– Kaip Jums pavyksta rasti laiko golfui?

– Golfo žaidimas iš tikrųjų reikalauja laiko. Bet golfas nėra vien tik žaidimas lauke – didžiąją dalį laiko užima treniruotės: smūgiavimas iš vietos, ridenimas ir pan. Dėl to labai gerai pasitarnautų golfo erdvės atsiradimas miestuose, kad žmogui, kuris turi laiko ir nori pasitreniruoti valandą ar dvi, nereikėtų vykti už miesto.

– Kokie Jūsų įspūdžiai apie golfo aikštynus kitose šalyse?

– Iš užsienio valstybių golfą žaisti man teko tik Ispanijoje. Bet, kiek tenka pasikalbėti su golfo bendruomenių nariais, išsiaiškinau, kad kitose šalyse susidaro labai didelis žaidėjų srautas – jei nori pažaisti geresniame lauke, turi užsiregistruoti iš anksto ir startuoti būtent tam tikrą valandą ir minutę. O Lietuvoje to nėra – kiekviename lauke ateini ir gali iš karto pradėti žaisti.

– Kokie žmonės, Jūsų galva, turėtų rinktis šį sportą? Kokių reikia asmeninių savybių?

– Golfą gali žaisti bet kas, tačiau tai yra išskirtinė sporto šaka vien tuo, kad ji reikalauja labai daug kantrybės ir pastangų. Šiame žaidime yra pakankamai sudėtinga smūgiavimo technika, ją įsisavinti žmogui, kuris mažai sportuoja, nėra paprasta. Golfas reikalauja daug dėmesio, susikaupimo, pastangų, kantrybės, o jau tada ateina visas žaidimo malonumas.

– Gal atsimenate kokių nors linksmų ar net juokingų situacijų, kurias patyrėte žaisdamas golfą?

– Vieną kartą, žaidžiant golfą aikštyne, paukštis nusinešė mano kamuoliuką. Buvo apmaudu, nes smūgis buvo labai geras. Pamenu, atskrido, berods, kranklys ir, matau, jau nešasi kažką baltą – tai buvo mano kamuoliukas. Gerai, kad tai įvyko ne varžybų metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)