„Visus su naujaisiais metais! Linkiu, kad 2014 būtų dar geresni už 2013!:)“, - savo socialinio tinklo paskiroje visus savo draugus ir gerbėjus sveikino 16-metė plaukikė. Ji taip pat visiems perdavė po bučinį.

Matyt, kad šiuo palinkėjimu R. Meilutytė turėjo užuominą ir sau. 2013 metais lietuvė dalyvavo pasaulio čempionate Barselonoje (Ispanija) ir Europos čempionate trumpajame baseine Herninge (Danija).

Barselonoje geriausia Lietuvos plaukikė 100 m plaukimo krūtine rungtyje iškovojo auksą, tuo tarpu dvigubai trumpesnėje distancijoje liko antra, nusileidusi pagrindinei savo konkurentei J. Jefimovai.

Herninge R. Meilutytė ir J. Jefimova taip pat pasidalijo po vieną aukso ir sidabro medalį. Rusė triumfavo 50 m plaukimo krūtine rungtyje, lietuvė - 100 m nuotolyje.

Kad Lietuvos plaukimo žvaigždutė gali pasiekti dar geresnių rezultatų 2014 metais patvirtina ir jos trenerio Johno Ruddo žodžiai.

„Ji yra greičiausia visų laikų mergina, plaukianti krūtine. Tai tikrai nebloga pradžia. Kiek ji gali dar patobulėti? Manau, kad ji tikrai gali plaukti greičiau. Visada galima tapti geriausiu. Juk netreniruoju roboto - aš treniruoju žmogų. Niekada nebus viskas tobula. Bet ji tikrai tampa vis geresnė. Manau, kad dar tikrai nepamatėme visko, ką ji sugeba“, - apie savo auklėtinės ateities galimybes pasakojo J. Ruddas.

R. Meilutytės ir J. Jefimovos akistatų tvarkaraštis 2014 metais FINA organizuojamose varžybose***:

Rugpjūčio 27-28 d.: Pasaulio plaukimo taurės varžybos Dohoje (Kataras)

Rugpjūčio 31 - rugsėjo 1 d.: Pasaulio plaukimo taurės varžybos Dubajuje (JAE)

Rugsėjo 29-30 d.: Pasaulio plaukimo taurės varžybos Honh Konge

Spalio 4-5 d.: Pasaulio plaukimo taurės varžybos Eindhovene (Nyderlandai)

Spalio 8-9 d.: Pasaulio plaukimo taurės varžybos Maskvoje (Rusija)

Spalio 24-25 d.: Pasaulio plaukimo taurės varžybos Pekine (Kinija)

Spalio 28-29 d.: Pasaulio plaukimo taurės varžybos Tokijas (Japonija)

Lapkričio 1-2 d.: Pasaulio plaukimo taurės varžybos Singapūre

Gruodžio 3-7 d.: Pasaulio plaukimo čempionatas trumpajame baseine (25 m) Dohoje (Kataras)

*** Europos plaukimo federacija dar nepateikė 2014 metų tvarkaraščio

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)