R. Meilutytė (1 min. 04.35 sek.) įtikinamai pirmavo nuo pat starto ir antrą vietą plaukime bei pusfinalio bendroje įskaitoje užėmusią rusę Juliją Jefimovą aplenkė beveik sekunde. Ji 10 šimtųjų sekundės pagerino ankstesnį rekordą - 2009 m. amerikietės Jessicos Hardy rezultatą.

Tai - kol kas pirmas pasaulio rekordas pasaulio čempionate Barselonoje ir šį faktą akcentavo beveik visų užsienio televizijų komentatoriai.

Italai: kiek šiai merginai metų? 16-a?

„Tiesiog neįtikėtinas Rūtos startas! Ji iškart varžoves lenkia visa galva“, - fantastiška R. Meilutytės reakcija į duotą startą ir jos šuolis į baseiną tiesiog sužavėjo italų „Rai Sport 1“ TV kanalo komentatorius.

„Rūta plaukia pasaulio rekordo ritmu, tačiau rusė Julija Jefimova atkakliai priešinasi. Ir tai gana netikėta“, - vidury 100 m distancijos pastebi italai.

„Nepakartojamas rezultatas! 1:04.35 min.! Naujas pasaulio rekordas! R. Meilutytė pagerino 2009 m. amerikietės Jessicos Hardy rekordą, kuris buvo pasiektas dar su specialiu kostiumu! Bauginanti čempionė! Ir kiek šiai merginai metų? 16-a? 16 metų! Ji jau 15-os tapo olimpine čempione, o dabar štai pasiekė ir pasaulio rekordą“, - po finišo iš nuostabos šūkčiojo „Rai Sport 1“ žurnalistai.

Ispanai per lietuvę pamiršo ir savo plaukikę, ir kalbą

Ispanų TDP kanalo komentatoriai pusfinalio plaukimą žiūrėjo kiek kitaip - jame dalyvavo ir jų atstovė Marina Garcia Urzainqiu. Tačiau pamatę, kad lietuvė R. Meilutytė gali perrašyti pasaulio plaukimo istoriją, vis dažniau ėmė minėti būtent jos pavardę, kol galiausiai net pamiršo savo favoritę.

„29,97 sek. Mamma mia!“, - įpusėjus distancijai ispanų kalbą į italų iškeitė TDP žurnalistai, negalėję patikėti R. Meilutytės rezultatu.

„Uh uh! Žiūrėkite į raudona liniją, kuri rodo pasaulio rekordo grafiką! Gali kristi pasaulio rekordas. Taip, taip, taip. Naujas pasaulio rekordas! Tai pirmas Rūtos pasaulio rekordas. Madre mia - 1:04.35 min.!“, - emocingai sveikino R. Meilutytę ispanai.

Beje, ispanė M. Garcia Urzainqiu taip pat plauks finale - jos rezultatas pusfinalyje buvo aštuntas.

„Eurosport“: Rūta pasiliko rezervo finalui

Tuo metu „Eurosport TV“, LRT ir „Rai Sport 1“ kanalų komentatoriai pastebėjo, kad R. Meilutytė finiše galimai pristabdė ir dar net neparodė viso savo potencialo.

„Panašu, kad paskutinis kelis grybšnius R. Meilutytė galėjo padaryti ir geresnius. Tačiau ir taip pažiūrėkite į jos rezultatą“, - atkreipė dėmesį italai.

„Paskutinis grybšnis buvo padarytas iš toli ir tada - ilgas slydimas bei šioks toks sulėtėjimas“, - paskutinius netobulus R. Meilutytės veiksmus prieš rekordinį finišą komentavo ir „Eurosport TV“.

Ar iš tikrųjų R. Meilutytė dar turi rezervo, sužinosime jau antradienio vakarą, apie 20:48 val. Lietuvos laiku, kai Barselonos „Palau Sant Jordi“ sporto rūmuose vyks pasaulio čempionato moterų 100 m plaukimo krūtine finalas.

Finalo dalyvių sąrašas:

1. Rūta Meilutytė (Lietuva) - 1:04.35
2. Julija Jefimova (Rusija) - 1:05.29
3. Rikke Moller Pedersen (Danija) - 1:05.99
4. Jesica Hardy (JAV) - 1:06.10
5. Breeja Larson (JAV) - 1:06.61
6. Viktorija Solnceva (Ukraina) - 1:06.67
7. Jennie Johansson (Švedija) - 1:06.96
8. Marina Garcia Urzainqiu (Ispanija) - 1:07.12

Lenkai pavadino „fenomenalia paaugle“

Šiaip jau gana santūri lietuvių sportininkų pasiekimams lenkų žiniasklaida nepagailėjo gražių žodžių pasaulio rekordą Barselonoje pasiekusiai lietuvių plaukikei Rūtai Meilutytei, ją pavadindama „fenomenalia paaugle“.

Svetainė TVN24 rašo, kad nežiūrint jauno amžiaus iš Kauno kilusi mergaitė yra nepaprastai tituluota sportininkė, olimpinė čempionė. Primenama, kad prieš trejus metus su tėvu emigravusi į Didžiąją Britaniją lanko Plimute plaukimo mokyklą, kurioje pradėjo šlifuoti savo milžinišką plaukikės talentą, tačiau visada išliko lietuve ir atsisakė Didžiosios Britanijos olimpinio komiteto pasiūlymo olimpinėse žaidynėse startuoti už Angliją.

Savo tėvynėje Rūta nenusileidžia krepšinio žvaigždėms ir yra pati jauniausia Lietuvos olimpinė čempionė – rašo TVN24.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (610)