Praėjusiame pasaulio čempionate 200 ir 400 m kompleksinio plaukimo rungtyse triumfavęs japonas šio sezono pradžioje buvo puikios sportinės formos, kurią liudijo pagerinti asmeniniai ir nacionaliniai rekordai.

Tokijo olimpines žaidynes D. Seto tuomet vadino savo karjeros viršūne ir net užsiminė apie galimą pasitraukimą iš didžiojo sporto iškart po jų.

Karjerą dar teks tęsti – praėjusį mėnesį priimtas beprecedentis sprendimas atidėti olimpiadą metams.

Dabar D. Seto prisipažįsta sunkiai susitaikęs su tokiu įvykių posūkiu, tačiau bėgant dienoms jis atgavo ryžtą.

„Nesvarbu, ar žaidynės vyks kitais metais, ar dar po metų. Mano troškimas laimėti auksą nuo to nesikeičia“, – teigė plaukikas.

Kilus koronaviruso krizei, treniruotėms jis naudojo dviračio treniruoklį, o pastaruoju metu sugalvojo, kaip liekant namuose sportuoti ir vandenyje.

Savo kieme D. Seto įsirengė kilnojamą baseiną. Jis – tikrai ne olimpinis ir ne 25 m ilgio. Tačiau atletui pakanka ir kelių metrų, mat jis plaukia prisirišęs tampria guma prie atramos.

„Ne visus sąnarius ir mažus raumenis galima mankštinti ant kranto, taigi, aš turiu plaukti. Dabar galiu tai daryti neišeidamas iš namų“, – pakomentavo D. Seto.


Kaip konstatuoja swimswam.com, jeigu tik yra valia, atsiras ir būdų jai išreikšti.

D. Seto savo trofėjų kolekcijoje jau turi vieną olimpinį medalį – 2016 metais Rio de Žaneire jis pelnė bronzą 400 m kompleksinio plaukimo distancijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)