Likus paskutinėms dienoms iki pirmųjų startų Lietuvos stovykloje nuotaikios pakilios ir, nepaisant smulkių nesklandumų apgyvendinant atletus, visi nekantriai laukia pirmųjų dvikovų.

„Didžioji dalis šalies atletų jau sėkmingai pasiekė Pietų Korėją. Įsikūrėme, vyksta treniruočių procesas ir laukiame pirmųjų startų. Kol kas visų nuotaikos puikios, tikimės sėkmingų startų“, – po vėliavos pakėlimo ceremonijos teigė Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas.

Pirmieji į kovą stos krepšininkai. Jie liepos 4 dieną, 11 valandą 30 minučių (Lietuvos laiku) susikaus su Prancūzijos ekipa. Tą pačią dieną startuos plaukimo ir dziudo atstovai. Sekmadienį kvalifikaciniuose plaukimuose jau dalyvaus pajėgiausi Lietuvos irkluotojai, o rankinio rinktinė pirmąjį susitikimą liepos 6 dieną, 12 valandą (Lietuvos laiku) žais su Rusijos studentais. Lengvaatlečiai kovą dėl medalių pradės liepos 8 dieną.

„Gal nuskambės kiek arogantiškai, tačiau tikslas yra patekti į trejetą. Praėjusioje universiadoje laimėjau bronzos medalį, dar prieš tai vykusiose žaidynėse likau ketvirta. Šiais metais norėčiau palypėti dar aukščiau“, – dar prieš išvykstant į Pietų Korėją teigė lengvaatletė Eglė Balčiūnaitė.

Trečiadienio pavakarę Lietuvos stovyklą pasiekė ir liūdnos žinios. Tik atvykusį į sportininkų miestelį kojos traumą patyrė bėgikė Vaida Žūsinaitė. Ar sportininkė galės startuoti universiadoje, paaiškės po medicininių tyrimų, tačiau pirminės prognozės nieko gero nežada.

Prieš dvejus metus Kazanėje vykusioje universiadoje lietuviai iškovojo 6 aukso, 1 sidabro ir 4 bronzos medalius.

Universiados kaimelyje suplevėsavo Lietuvos trispalvė (LSSA nuotr.)

Lietuvos sportininkų delegacija universiadoje (LSSA nuotr.)

Į tarptautinę areną grįžta S. Ritterio ir R. Maščinsko duetas

Lietuvos irklavimo rinktinė jau išvyko į Pietų Korėją, kur liepos 3-14 dienomis vyks 28-oji vasaros Universiada. Joje Lietuvai atstovaus penkios įgulos arba septyni irkluotojai – vienvietininkai Žygimantas Gališanskis, Lina Šaltytė ir Sonata Petrikaitė bei abi dvivietės – Milda Valčiukaitė su Donata Vištartaite bei Saulius Ritteris su Rolandu Maščinsku.

Praėjusi universiada 2013 metais Lietuvai buvo labai sėkminga – iškovoti trys aukso medaliai. Čempionai tapo abi šiemet ginti titulo vyksiančios dvivietės bei vienvietininkas Mindaugas Griškonis. Pastarasis šiemet jau nebeatitinka Universiados amžiaus cenzo, tad iškovoto titulo ginti negalės.

Vis dėlto į pirmąsias vietas ir šiemet taikysis dvivietininkai. S. Ritteriui ir R. Maščinskui šios varžybos itin svarbios – jie pirmą kartą šiais metais pasirodys vienoje valtyje tokio lygio tarptautinėse varžybose

„Džiaugiuosi, kad jau galiu startuoti varžybose ir kad treniruotėse jau galiu vykdyti visą planą. Norėčiau dar pamatyti laiką, bet man viskas gerai, skausmų jokių nejaučiu, reabilitacija man pavyko“, – po finišo šeštadienio „Gintariniuose irkluose“ kalbėjo S. Ritteris.

Sezono pradžioje vaikinai varžėsi Pjediluko regatoje, tačiau vėliau, prieš pat Europos čempionatą Poznanėje, S. Ritterį pakirto trauma, neleidusi jam startuoti Senojo Žemyno pirmenybėse. Pasveikęs ir sustiprėjęs Saulius jau dalyvavo savaitgalyje vykusioje „Gintarinių irklų“ regatoje, kuri tapo paskutiniuoju parengiamuoju laipteliu prieš universiadą.

„Tiesa pasakius trauma man suteikė labai didelę motyvaciją. Norėjau kuo greičiau atsigauti, kuo greičiau pradėti iš visų jėgų treniruotis, kad pasiekčiau ankstesnį lygį. Dabar esu kur kas daugiau motyvuotas, gal tai net į naudą išeis“, – apie nelemtą trumą sakė Saulius.

Po universiados į Lietuvą grįšiantys irkluotojai toliau rengsis svarbiausiam metų startui – pasaulio irklavimo čempionatui.

„Gaila, bet po universiados daugiau varžybų neturėsime, bus gana ilgas tarpas. Kita vertus, turėsime daug laiko treniruotėms. Prieš varžybas reikia nuimti truputį krūvį, po to pailsėti, o dabar galėsime sunkiai ir gerai pasitreniruoti“, – pasakojo S. Ritteris.

Irklavimo varžybos universiadoje startuos liepos 5-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)