Antrą kartą surengtame bėgime, nepaisant vėsoko oro, dalyviai mėgavosi sporto ir muzikos fiesta bei spinduliavo teigiamomis emocijomis. Nuobodžiauti dalyviams neleido muzikinė energiją, kurią skleidė ryškiausi Lietuvos didžėjai – DJ Mamania ir DJ Jovani.

3,5 km distancijoje su septyniomis gamtos stichijomis svarbiausia yra emocija ir sveikas gyvenimo būdas, todėl laikas čia nebuvo skaičiuojamas. Vis dėlto visada yra paskelbiami ir apdovanojami po tris greičiausius vyrus ir moteris. Beje, šiais metais saugumo sumetimais, greičiausi bėgikai arba aukšto meistriškumo sportininkai startavo atskiri nuo likusių dalyvių.

Bėgimo nugalėtoju tapo Marius Dijokas. Antrąją vietą užėmė Egidijus Juzonis, trečiąją – Petras Pranckūnas.

„Tikėjausi, kad bus šiek tiek sunkiau. Po starto pora jaunuolių labai greitai bėgo, bet vėliau patirtis davė savo. Visada prieš startą susikaupiu, apšilau jau anksčiau, atbėgęs iš namų, nes gyvenu netoli Vingio parko, todėl buvau gerai pasiruošęs. Nujaučiau, kad sunkiausia bus įveikti kalną. Nors esu ultra ir kalnų bėgikas, bet čia buvęs kalnas tikrai buvo baisiausia kliūtis. Buvo nauja patirtis – kai nučiuožiau nuo jo, nebežinojau kaip bėgti. Įspūdis toks, kad buvo labai keista“, - šypsojosi M. Dijokas.

Moterų gretose greičiausia buvo jaunoji Saulė Kiaušas. Antra finišavo Patricija Tomašun, trečia – Tatjana Pekarskaja. Nugalėtojams ir prizininkams atiteko „Laisvalaikio dovanų“ ir „Perskindol“ prizai.

Prieš pagrindinę vakaro programą renginyje vyko du moksleivių bėgimai, kuriuose kiek trumpesnę distanciją įveikė keli šimtai jaunųjų sportininkų.

Visi dalyviai, be atminimo medalių, gavo ir vertingus startinius paketus, o moksleiviams papildomai atiteko „Eucerin DermoPure“ priemonių rinkiniai.

Buvo apdovanotos ir aktyviausios mokyklos. Čia laureatėmis tapo Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija ir Vilniaus Fabijoniškių gimnazija. Beje, iš viso renginyje dalyvavo daugiau nei 100 Lietuvos mokyklų atstovai. Aktyviausiomis klasėmis tapo 8F iš Jono Pauliaus II progimnazijos ir jungtinė klasė iš Vilniaus Minties gimnazijos. Laureatams atiteko milžiniškos „Corny“ dėžės.

Aktyviausia organizacija tapo šokių mokykla „Loud and Fit“. Tuo tarpu aktyviausia įmonė – „TD Baltic“. Aktyviausioms įmonėms atiteko „Cocoxim“ prizai.

Aktyviausiomis komandomis tapo „Delfi.lt“, „Lemon Gym“ ir „Citadele“. Joms skanius prizus įsteigė „Doritos“.

Renginio metu vyko ir „Jeep Challenge“ iššūkis. Šioje zonoje dalyviai varžėsi su savo draugais ar kolegomis. Galingo „Jeep“ automobilio traukimas susilaukė didelio susidomėjimo, o atkakli kova vertė žiūrovus aistringai palaikyti vieną ar kitą komandą. Nugalėjo komanda, pasivadinusia „Rinktiniai“. Jiems atiteko pagrindinis prizas – savaitgalis su „Jeep“.

„Komandos merginoms iškart pasakiau, kad bus pirma vieta. Jos man sakė, kad svarbu sudalyvauti, o aš sakiau, kad būsim pirmi, traukiam, nebijokite“, – šypsojosi nugalėtojų komandos kapitonas Tautvydas.
„Insane Run“ bėgimas yra unikalus visame pasaulyje. Jo metu bėgikai trasoje turi įveikti septynias gamtos stichijas. Šiemet trasoje dalyviams teko prabėgti pro „Cocoxim“ tropinės audros, stingdančio šalčio, uraganinio vėjo, sniego, kalnų šturmo, lazerių ir „Perskindol“ Sacharos karščio zonas.

„Viskas puikiai pavyko. Šiais metais turėjome daugiau garso, daugiau vandens, daugiau ugnies ir šalčio. Norėjome po praėjusių metų turėti dar daugiau emocijų, todėl tą išpildėme. Džiaugsmas yra matyti tiek daug laimingų žmonių. Prie šio renginio prisideda labai daug žmonių, todėl mums nėra nieko maloniau nei matyti daug emocijų bei šypsenų“, – sakė renginio iniciatorius, UAB „Mapa Holding“ vadovas Mantas Paliokas.

M. Paliokas tikisi, kad kitais metais „Insane Run“ vyks pradiniu numatyti laiku – gegužės pabaigoje.

„Insane Run 2021“ bendrai finansuojamas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) Sporto rėmimo fondo lėšomis, skirtomis įgyvendinti sporto projektus, susijusius su sporto renginių organizavimu, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją