Dėl arenoje po dvikovos su Conoru McGregoru kilusių masinių muštynių D. White'as nerizikavo įteikti čempiono apginto čempiono diržo Rusijos atstovui ir tai padarė užkulisiuose. Vėliau daug spekuliuota apie tai, kad Ch. Nurmagomedovas gali netekti ne tik prizinių pinigų, bet ir titulo. UFC prezidentas tai paneigė.

D. White'as duodamas interviu teigė, kad Nevados valstijos sporto komisija svarsto tokį nuobaudos variantą, kur Ch. Nurmagomedovas už airio trenerių užpuolimą po kovos bus priverstas sumokėti 250 tūkst. JAV dolerių baudą. Be to čempionas turėtų būti diskvalifikuotas nuo 4 iki 6 mėnesių, tačiau tai nė kiek nesujauks „erelio“ pravardę turinčio sportininko planų – elito kovotojai retai į narvą eina dažniau nei kartą per pusmetį.

UFC prezidento žodžiais, Ch. Nurmagomedovas bet kuriuo atveju išsaugos čempiono diržą ir už blogą elgesį nebus šalinamas iš organizacijos. UFC absoliučioje reitingo įskaitoje nepaisant svorio kategorijų dagestanietis pirmadienį iš 8 vietos pakilo į antrąją.

UFC 299 turnyro masinių muštynių byloje verdiktas turėtų būti paskelbtas pr artimiausias dienas. Nevados valstijos sporto komisija spartesnio šio incidento tyrimo ėmėsi, kai paaiškėjo, kad dėl kilusio chaoso Las Vegase kaltinami abu kovotojai – nemalonumai gresia ir C. McGregorui.

Gali būti, kad dvikova apskritai bus anuliuota. Tokiu atveju Ch. Nurmagomedovas išsaugos titulą, tačiau neteks 2 mln. JAV dolerių honoraro, o airis praras savo 3 mln.

Priminsime, kad savaitgalį Las Vegase vykusioje dvikovoje po pergalės ketvirtame raunde Ch. Nurmagomedovas persirito per narvo viršų ir puolė airio trenerius. C. McGregoras taip pat ketino pasekto jo pavyzdžiu, bet apsauga neleido jam lipti ant narvo tvorelės. Tuomet airis trinktelėjo pro šalį bėgančiam varžovo pusbroliui Abubakarui Nurmagomedovui.

Narve situacija buvo greitai suvaldyta, tačiau C. McGregoro aktyvūs veiksmai yra nenuginčijami. Įdomu, kad airis tuo metu jau buvo traumuotas – gydytojai jam mėnesį uždraudė bet kokį sportą.

Kad ir kaip ten būtų, aistros po truputį rimsta. C. McGregoro treneris Johnas Kavanaghas kvietė Nevados komisiją parodyti gailestingumą ir nediskvalifikuoti Rusijos kovotojo, o Ch. Nurmagomedovo tėvas pareiškė, kad persigalvojo, griežtai sūnaus už veiksmus Las Vegase nebaus ir pretenzijų airiui dėl šio įžeidimų nebeturi.

„Atleidžiu McGregorui, viskas praeityje, – rašė Abdulmanapas Nurmagomedovas „Instagram“ paskyroje. – Reikia padaryti analizę ir pasimokyti iš to. Pabendravę su protingais žemiečiais nusprendėme judėti į kitas aukštumas. Tikiuosi, tame yra prasmės“.

Aplinkybė, kad dagestanietis dabar yra ne vienintelis kaltinamasis, šiam gerokai padės. Griežtai bausti C. McGregorą Nevados valstijos sporto komisija nesiims – perspektyvoje „pakabinta“ per daug milijonų. O lojalumas airiui neleis stipriai bausti ir Ch. Nurmagomedovą – gali pasirodyti skandalingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)