JAV kovotojas B. Ortega UFC šios svorio kategorijos reitinge užima antrąją vietą, o meksikietis Y. Rodriguezas – trečiąją. Kovinio sporto specialistai prognozuoja itin aršią ir apylygę dvikovą.

Šį susirėmimą liepos 16 dieną rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia – 21.00 val. Prieš pagrindinį vakaro mūšį bus parodytos net penkios įžanginės kovos.

31 metų 175 cm ūgio B. Ortega, kuris turi ir Meksikos pilietybę, jau dukart varžėsi dėl čempiono titulo, bet abusyk nusileido varžovams. Pernai jis turėjo pripažinti dabartinio čempiono australo Alexanderio Volkanovskio pranašumą, o 2018-aisiais neatsilaikė prieš amerikietį Maxą Holloway.

Tiesa, tada kovos metu B. Ortega patyrė traumą. Šis sportininkas iš pastarųjų trijų kovų triumfavo tik vienoje – 2020-aisiais privertė pasiduoti korėjietį Chang Sung Jungą.

Parteryje efektyviai besigrumiantis B. Ortega MMA (Mišrių kovos menų) varžybose iškovojo 15 pergalių (3 nokautais), patyrė 2 nesėkmes. Nuo 2018 metų gruodžio iki 2020-ųjų spalio jis nežengė į UFC narvą, nes gydėsi traumas.

2018 metais JAV atstovas buvo diskvalifikuotas devyniems mėnesiams dėl draudžiamo preparato drostanolono vartojimo. Be to, jis turėjo sumokėti 2500 JAV dolerių baudą. Anksčiau B. Ortega buvo JAV kovinio sporto organizacijos RFA čempionas.

29-erių 180 cm ūgio Y. Rodriguezas MMA turnyruose laimėjo 13 kartų (4 nokautais), suklupo 3 sykius. Praėjusioje akistatoje pernai lapkritį jis pralaimėjo M. Holloway. Meksikietis anksčiau buvo Lotynų Amerikos puslengvio svorio kategorijos čempionas.

Beje, ir B. Ortega, ir Y. Rodriguezas į UFC perėjo 2014 metais. Dar vienas sutapimas – abu jie UFC organizacijoje laimėjo pirmąsias šešias savo kovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją