Šis Nigerijoje gimęs Naujosios Zelandijos pilietybę turintis sportininkas savaitgalį Abu Dabyje (Jungtiniai Arabų Emyratai) bandys apginti vidutinio svorio (iki 77,1 kg) pasaulio čempiono titulą.
Lengva tikrai nebus. Jam iššūkį mes MMA kovose taip pat nepralaimėjęs brazilas Paulo Costa.

Šį kvapą gniaužiantį mūšį sekmadienio rytą tiesiogiai rodys „TV3 Sport 2“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Tiesioginės transliacijos rugsėjo 27-ąją pradžia – 5.00 val. I. Adesanyos ir P. Costos akistata prasidės maždaug 8.00 val.

Israelis Adesanya

Prieš šią kovą bus galima išvysti dar vieną susirėmimą dėl pasaulio čempiono vardo – pussunkio svorio (iki 93 kg) kategorijoje. Dabar šis titulas yra laisvas. Jėgas išbandys JAV atstovas Dominickas Reyesas ir lenkas Janas Blachowiczius.

31 metų 193 cm ūgio I. Adesanya anksčiau buvo aukščiausio lygio kikboksininkas. Prieš tai jis aktyviai užsiiminėjo ir boksu. UFC čempiono diržą I. Adesanya užsijuosė 2019 metų spalį, kai jau antrajame raunde nokautavo amerikietį Robertą Whittakerį.

Iš viso Nigerijos sportininkas per 19 kovų varžovus į nokautą pasiuntė net 14 kartų. Šiemet kovą I. Adesanya titulą jau apgynė. Tada jis įveikė kubietį Yoelį Romero. Čempionas išsiskiria ne tik galingais smūgiais, bet ir ilgomis rankomis. Jo ištiestų rankų ilgis siekia net 203 cm.

29 metų P. Costa net 10 cm žemesnis už oponentą. Jis laimėjo visas 13 MMA kovų (11 nokautų). Brazilas taip pat smūgiuoja labai stipriai. Šis atletas vidutinio svorio kategorijos UFC reitinge užima antrąją vietą. P. Costai koją gali pakišti tai, kad į UFC aštuonkampį jis nežengė ilgiau nei metus.

Įdomi turėtų būti kova ir dėl kito planetos čempiono diržo. 30-metis D. Reyseas MMA varžybose yra patyręs tik vieną nesėkmę. Jis laimėjo 12 kovų.

37-erių J. Blachowiczius yra kur kas labiau patyręs. Jis MMA narve jau dalyvavo 34-iose kovose – 26 pergalės, 8 pralaimėjimai. Lenkijos sportininkas pastaruoju metu nugalėjo tris varžovus iš eilės. UFC reitinge D. Reyesas užima pirmąją vietą, o Lenkijos atstovas – trečiąją.

Be minėtų dviejų susirėmimų dėl čempionų titulų bus galima tiesiogiai stebėti dar tris įžangines kovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją